ABD merkezli dijital yayın platformu Disney Plus, yayınlayacağı "Atatürk" dizisinin reklamını uzun süredir yapıyordu. fakat ABD'de Ermeniler tarafından dizinin yayından kaldırılmasına yönelik kampanya başlatıldı. Kampanya üzerine Disney Plus Atatürk dizisini yayından kaldırdığını duyurdu. 

Disney Plus'ın bu kararından sonra tepkiler çığ gibi büyümeye devam ederken, tepki gösteren isimlerin arasında Murat Kotra'da yer aldı. Kotra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Disney Plus için pılını pırtını toplar Türkiye'yi terk edersin ifadelerini kullandı.

CHP Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Uğur Demiroğlu istifa etti CHP Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Uğur Demiroğlu istifa etti

Kotranın paylaşımı şöyle; "Türkiye ne soykırımcıdır ne de Atatürk sahipsizdir. Türk milletine boyun eğdirmek tarih boyunca hiç mümkün olmadı. Şimdi de bu beklenti içinde olanlar yine hüsrana uğramalıdır. Disney Plus, Ermeni lobisine boyun eğmeden ya adam gibi yayınını yaparsın ya da pılını pırtısını toplar Türkiye’yi terk edersin!"

Haber- Melisa Sapaz

Editör: Melisa Sapaz