Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı CHP'li Çatalağzı Belediyesi'ne 2 kişi baltayla saldırdı. Saldırganlar, olaydan kısa bir süre sonra yakalandı.

Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu başlıyor! Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu başlıyor!

Gece saatlerinde meydana gelen olayda belediyeye gelen iki kişi ellerindeki balta ve levye ile CHP'li Çatalağzı Belediyesi'nin giriş kapısını kırarak içeri girdi.

Daha sonra Belediye Başkanı Adnan Akgün'ün odasının kapısını kırarak içeri giren saldırganlar makam odasını yerle bir etti. Cam ve çerçeveleri kıran saldırganlar, olaydan kısa bir süre sonra yakalandı.

Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, olayın siyasi ve birileri tarafından yönlendirme olduğunu belirterek, "Yakalanan şahıslar alkollü. Ama kesinlikle birileri tarafından gönderildiğini düşünüyorum. Bu çağda bu kafa... Kamu malına insan nasıl böyle zarar verir, anlamıyorum. Yasal süreci sonuna kadar takip edeceğim" dedi. 

Belediye Meclis Üyelerinden Ortak Kınama!

Çatalağzı Belediyesi meclis üyeleri siyasal farklılıkları zenginlik olarak kabul ettiklerini belirterek ortak kınama bildirisi yayınladı. Bütün meclis üyelerinin ortak imzası ile yayınlanan kınama bildirisi şu şekilde:
“Vatan sevgisi millete hizmetin en büyük gücüdür. Bu sevginin en iyi gösterileceği yerlerden biri de hiç şüphesiz yerel yönetimlerdir.

Bilindiği üzere belediyeler, halkın talep ve isteklerinin doğrudan muhatabı olması, çok geniş alanlarda ve birçok farklı sektörde hizmet verme yükümlülüğü olması nedeniyle diğer kurumlardan ayrılmaktadır. Bu ayrıcalık, hem belediyelerin, hem de yaptığı hizmetlerin önemini ortaya koymaktadır.

Kalbimizdeki ve aklımızdaki güzellikleri paylaşarak, beldemiz için hep birlikte çalıştık. Dikkatli ve özenli bir biçimde kendi sorumluluğumuz çerçevesinde Çatalağzı'nın tamamının ayrımsız, mutlu bir gelecek yaşaması için üzerimize düşen ne varsa en iyi biçimde karşılamak üzere gayret gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz.

Siyasal farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak kabul ediyoruz. Halkımızı ve belediyeyi; yöneten ve yönetilen taraflar olarak değil ayni hedeflere ulaşmaya çalışan paydaşlar olarak görüyoruz. Belediye, Çatalağzı halkının irade fıkriyatının, hissiyatının temsil edildiği bir yerdir.

Farklı siyasi görüşlerimiz olsa da Çatalağzı Beldesinde bizler karşılıklı saygı ve hoşgörü çerçevesinde yıllardır yaşıyoruz ve ayni şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Yapanlara ve azmettiricilerine Yüce Adaletimizin gereken en ağır cezayı vereceğine inanıyoruz.

Kamu malına, devlet otoritesine ve Çatalağzı halkının iradesini temsil eden belediyemize karşı yapılan bu çirkin saldırıyı ÇATALAĞZI BELEDIYE MECLİSİ olarak şiddetle kınıyoruz.”

Editör: U. G.