Minecraft Oyun Modları İndirme ve Yükleme Nasıl Yapılır?

Beta sürümü ile ilk kez 2009 yılında oyun piyasasına çıkış yapan Minecraft, Markus Persson tarafından 6 gün içinde yapılmıştır.

Minecraft oyun modları indirme ve yükleme hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Öncelikle Minecraft, 2009 yılında Markus Persson tarafından 6 gün içerisinde yayınlanan bir oyundur. Dünya genelinde ciddi oranda oyuncu kitlesine sahiptir. Hatta en çok oynanan oyunlar arasında ilk sırada yer aldığını da söyleyebiliriz. Çıktığı günden bu yana oyun severlerin en çok oynadığı oyun Minecraft’tır. Kısa süre içerisinde oyun dünyasında en çok oynanan oyun olmayı başarmıştır. Peki, Minecraft’ta mod yükleme nasıl yapılır? gibi pek çok sorular oyuncuların merak ettiği konulardandır.

Minecraft mod yükleme işlemini gerçekleştirmek için bir program indirmelisiniz. Oyunun son bölümleri modlar ile uyum sağlamadığı için eski sürümleri tercih etmeniz gerekmektedir. Sizlere Minecraft mod yükleme işlemini sırası ile anlatacağız.

  • Minecraft Forge adlı programı bilgisayarınıza indirmelisiniz.
  • Yüklemek istediğiniz modun adını bulmalısınız.
  • Daha sonra inen ‘’jar’’ uzantılı dosyayı Minecraft ‘’mods’’ adlı klasöre sürükleyerek atmalısınız. Ardından Windows Çalıştır seçeneğine gelerek ‘’%appdata%’’ yazıp ‘’Tamam’’ tuşuna basmalısınız.
  • Karşınıza çıkan klasörde Minecraft adlı klasöre giriş yaparak ‘’mods’’ adlı dosyanın içerisinde buunan ‘’jar’’ uzantılı dosyaya atmalısınız.

Mod yükleme işlemi yukarıda belirttiğimiz şekilde gerçekleşmektedir. Sizler de Minecraft’ı bilgisayarınıza indirmek için bu yöntemleri sırası ile uygulamalısınız.

Minecraft’ta En Sevilen Modlar

Minecraft oyun severlerin en çok sevdiği oyun modlarını sizler için bir araya getirdik. Sizler de bu modları kullanarak daha eğlenceli ev keyifli bir oyun oynayabilirsiniz. Minecraft en çok sevilen modlar;

Biosphere Oyun Modu:

Minecraft’da sinir bozucu her engeli ortadan kaldırmak için kullanılıyor. Gökyüzünün birbirinden farklı yüzen biyomlar ile olduğu bir dünya’ya dönüştürüyor.

The Lost Cities Oyun Modu:

Kayıp Şehirler (The Lost Cities), zaman içerisinde unutulan bir şehir haline gelir. Kıyamet sonrası boş arazide ölüme boyun ne kadar süre boyunca hayatta kalacağınızı görebileceksiniz.

Botania Oyun Modu:

Oyun içerisinde çılgınca bir şeyler denemek istiyorsanız bu mod tam size göre!

The Aether Oyun Modu:

Kendinize yeni tasarlanmış yüzler, adalar ile çevrili bulutların üstünde bulacağınız bir moddur.

Minecraft Modları İndirme

Minecraft Forge uygulamasını kullanarak Minecraft modları kolayca indireceksiniz. Oyun severler Mincraft’ın eski sürümlerinden oldukça sıkılmış görünüyor. Bu modlar sayesinde oyunu daha eğlenceli bir hale dönüştürmek sizlerin elinizde olan bir durumdur. Daha gelişmiş ve güzel dünyalar yaratabilirsiniz. Bunun için bu modları bilgisayarınıza indirmeniz gerekiyor. Peki, Minecraft modları indirme için ne yapılmalı?

Minecraft’ta farklı bir deneyim için sizler de bu modları indirebilirsiniz. Orijinalinden çok daha farklı bir Minecraft ile karşılaşacaksınız. Minecraft oyuncuları eski oyunlarında temel dosyaları istediğiniz zaman kurcalayabiliyordu. Fakat son sürümde bu dosyalara ulaşmak için bazı şeyler indirmeniz gerekiyor. Yukarıda da belirtiğimiz şekilde sırası ile uygulayarak Minecraft modları indirebileceksiniz.

İşte en iyi minecraft modları 

Minecraft Yedekleme İşlemi

Minecraft yedekleme işlemi oldukça basittir. Bunun için size söyleyeceğimiz adımları sırası ile takip etmeniz gerekiyor. Öncelikle C diskinizi girdikten sonra ‘’Kullanıcılar’’ bölüüm karşınıza çıkacaktır. Burada kendi kullanıcı adınızı girmeniz gerekiyor. Daha sonra ‘’ AppData>Roaming>.minecraft>saves’’ şeklinde klasörleri takip ederek yedekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda istediğiniz zaman bu şekilde klasörlerinizi takip edebileceksiniz. Mod kurulumu esnasında herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalırsanız dünyanıza geri dönme hakkınızın bulunduğunu da belirtmekte fayda var.

Minecraft Mod Kurulumu Windows ve Mac

Minecraft ile çalışan modları çözmek için pek çok yöntem bulunuyor. En popüler ve en kolay olanı ise Forge adlı uygulamadır. Sizlere sırası ile mod kurulumunu anlatacağız.

  • Forge web sitesine giderek yazılımda önerilen sürümü indirmelisiniz. Aynı zamanda Forge’nin son sürümünü de indirebilirsiniz. Fakat bazı modların düzgün bir şekilde çalışmasını etkileyecek hatalar içerebilir.
  • İndirmek istediğiniz Minecraft modlarını güvenli bir kaynak bularak indirin. Özellikle CurseForgeiçerisinde pek çok güzel modun bulunduğu popüler bir yerdir. Fakat tüm modlar Minecraft’ın bütün sürümleri ve Forge ile uyumlu değildir. Dolayısı ile ilk önce yazılımınız ile uyumlu olup olmadığını öğrenmelisiniz.
  • Windos’ta Minecraft için ‘’Mods’’ klasörü oluşturmalısınız. Hedef adres şu şekilde olmak zorundadır. ‘’C:Users[adınız]AppDataRoaming.minecraft’’
  • AppData klasörünü dosya gezgini’nde göremiyorsanız uygulamanın üst kısmında ‘’Görüntüle’’ seçeneğine tıklayın ve daha sonra ‘’Gizli Ögeler’’ seçeneğini işaretleyin.
  • Minecraft klasörünüz açıkken dosya gezginin’de sağ tarafa tıklayın ve açılır menü’yü tercih edin. Bu klasörü ‘’Mods’’ olarak adlandırmalısınız.
  • Minecraft (MAC) dizinde ‘’mods’’ klasörünüzü oluşturmalısınız. Hedef adres bu şekilde olmalıdır. /Library/Application Support/minecraft
  • Mac için belirlediğimiz klasör hedef adres’te klasöre, Command+Shift+G kısayolunu kullanarak hızlı bir şekilde erişmeniz mümkündür. Aynı zamanda alternatif olarak ‘’Finder’’ı açabilirsiniz. Menü çubuğunda ‘’Git’’ seçeneğine tıklayarak Option tuşuna basmalısınız. Kitaplık klasörüne erişim sağladıktan sonra ‘’Açık Uygulama Desteği’’ sayesinde Mineraft’a erişeceksiniz.

Minecraft Windows kurulumu ve Mac üzerinden kurulumu bu kadar basittir. Bahsettiğimiz gibi sırası ile işlemleri takip ederek en kısa sürede kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Oyun Konsolları ile Windows 10 İçin Minecraft Modları Yükleme

Minecraft modları PlayStation 4 ve Xbox One için bulunmuyor. Ancak bunun yerine oyuncuların eklentilere ulaşımı sağlanabiliyor. Modların eklentileri ücretsiz değildir. Ayrıca bilgisayar modlarına göre kısıtlandığın söyleyebiliriz. Şimdi sizlere oyun konsolları ve Windows 10 için Minecraft’ı nasıl yükleyeceğinizden bahsedeceğiz.

  • Konsolonuzdan Minecraft’ı başlatarak ana menü üzerinden ‘’Marketplace’’ seçmelisiniz.
  • Doku Paketi, Bir Dış Görünüm Paketi, Dünya ve Mash-Up Paketi seçmelisiniz.
  • Bu eklentiyi satın almak için Minecoin veya kredi kartı kullanmalısınız.

Android ve İOS İçin Minecraft Modları Yükleme

Minecraft’a ait modlar mobil sürümler için de geçerlidir. İstediğiniz modları bu sayede elde edebileceksiniz. Üçüncü taraf eklentileri sayesinde daha eğlenceli bir oyuna dönüşecektir.

Android’te Minecaft Modları Yükleme

  • Google Play Store üzerinden BlockLauncher’i yüklemelisiniz. Bu başlatıcı Minecraft modları yükleme için en çok tercih edilen uygulamalıdır.
  • Cihazınıza bu yazılımı kurarken BlockLauncher tarafından belirtilen talimatlara uymalısınız.
  • Google Play Store’den Minecraft PE için modları yüklemeniz gerekiyor. Araç modlarını indirerek yükleyebilirsiniz.
  • Beğendiğiniz bir modu bulana kadar arama yapabilirsiniz.
  • ‘’Yükle seçeneğine tıklayarak oyununuz için modları otomatik olarak uygulatabilirsiniz.

İOS ve Android İçin Geçerli Minecraft Modları Yükleme

Birazdan anlatacağım yöntem hem Android hem de İOS için geçerlidir. Bu yöntemleri sırası ile takip ederek İOS ve Android cihazlarınıza Minecraft modları indirebilirsiniz.

  • Add-ons for Minecraft uygulamasını Google Play ya da App Store üzerinden indirmeniz gerekmektedir.
  • Eklentileri seçerek yüklemek için ekranda bulunan talimatları takip etmelisiniz.

Yukarı bahsettiğimiz gibi Minecraft’ın pek çok şekilde indirme yöntemleri bulunuyor. Cep telefonu, PC, oyun konsolları gibi farklı türlerde indirme seçeneğiniz var. İstediğiniz zaman bu yöntemleri kullanarak yükleme işlemini sağlayabilirsiniz. Dünya genelinde en popüler oyun olan Minecraft modları yükleme için sizler de belirttiğimiz teknikleri kullanabilirsiniz. Bu sayede oyun çok daha zevkli olacaktır.

Editör: TE Bilişim