Herkes oyunu hızlı şekilde oynamak istediği için FiveM FPS arttırma nasıl yapılır birçok kişi tarafından sorulur.  Bu konuda bazı ipuçlarını bilmek, oyundan aldığınız zevki arttırmanıza fırsat tanır.

Fivem Fps Arttırma Nasıl Yapılır?

FiveM günümüzde pek çok kişi tarafından, sevilerek oynanmaktadır. Özellikle oyun yavaşsa ve kasma yapıyorsa, buna yönelik olarak nelerin yapılabileceği bir soru işareti oluşturur. Eğer aşağıdaki konulara özen gösterirseniz, daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Gta 5 Fivem Fps Arttırma

FiveM FPS arttırma için yapabileceğiniz farklı işlemler vardır. Bunlardan biri ve en etkilisi grafik ayarlarını düşürmektir. FiveM, GTA 5'e dayandığı için grafik açısından oldukça yoğun bir oyun olabilir. Grafik ayarlarını düşürerek FPS'yi artırabilirsiniz. Oyun ayarlarından grafik ayarlarını ve özellikle yüksek performans modunu etkinleştirebilirsiniz.

Bu kapsamda su kalitesinden genel grafik kalitesine kadar pek çok ayarı düşük veya orta seviyeye alabilirsiniz. Bunun yanı sıra farklı ipuçları da arıyorsanız öncelik ayarlarını da değiştirebilirsiniz. FiveM'yi çalıştırdığınızda, görev yöneticisinde FiveM'yi seçilmeli, sağ tıklanmalı ve "Öncelik" seçeneğini "Yüksek" veya "Gerçek zamanlı" olarak değiştirmelidir. Bu, bilgisayarınızın FiveM'ye daha fazla kaynak ayırmasına ve FPS'yi artırmasına yardımcı olabilir.

Gta 5 Hileleri ; Xbox, Ps4-5, Pc Tüm Hileleri Güncel Gta 5 Hileleri ; Xbox, Ps4-5, Pc Tüm Hileleri Güncel

Fivem Fps Drop

FiveM FPS drop pek çok kişi tarafından yaşanır. Bu durumda nelerin yapılabileceği bir soru işareti bırakır. Eğer yukarıda verdiğimiz işlemleri yaparsanız, FPS’nin arttığını görebilirsiniz. Bunların yanı sıra arka plandaki uygulamaları da kapatabilirsiniz.

FiveM'yi oynarken arka planda çalışan uygulamalar, bilgisayarınızın kaynaklarını kullanabilir ve FPS'yi düşürebilir. Oyun oynarken arka planda çalışan uygulamaları kapatmalıdır. Ayrıca grafik kartının güncel olduğundan da emin olmalıdır. Daha güncel bir sürücü oyunları daha hızlı şekilde oynamanızı sağlar.

Fivem Fps Arttırma Nasıl Yapılır 2

Fivem Grafik Ayarları

GTA V FiveM oyununda pek çok kişi grafik problemleri yaşar. Doğal olarak bunların nasıl aşılabileceği de önemli bir soru işareti oluşturur. FiveM FPS arttırma için oyuna girdiğiniz zaman şu gibi ayarlar yapılabilir:

1.      Grafik kalitesi ayarını "Normal" veya "Düşük" seçeneğine düşürmek, FPS artışı sağlayabilir.

2.      Grafik modunu “Doğal" veya "Parlak" olarak seçmek daha yüksek FPS sağlayabilir.

Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur, Ne Kadar Maaş Alır? Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur, Ne Kadar Maaş Alır?

3.      Gölge seçeneğini "Normal" veya "Düşük" seçeneğine düşürmek oyunun daha hızlı çalışmasını sağlayabilir.

4.      Daha düşük bir ekran çözünürlüğü kullanmak FPS’yi arttırabilir

Tüm bunlar daha iyi çözümler bulmanıza fırsat tanır. Ne var ki bunları yaptığı halde iyi sonuçlara alamayanlar da vardır. Özellikle bilgisayarınızın donanımı yetersizse, FPS sorunu devam edebilir. Bilmiyorsanız oyunun minimum sistem gereksinimleri Intel Core 2 Quad CPU Q6600 2.40GHz (4 CPU) ya da  AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPU) 2.5GHz veya daha iyisi işlemci istemektedir. Depolama alanı 72 GB olup ekran kartı NVIDIA 9800 GT 1 GB yahut AMD HD 4870 1GB şeklindedir.

Editör: Yaşar Atilla