Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta tek fiyat uygulaması başlıyor! Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta tek fiyat uygulaması başlıyor!
OYAK, Maden Metalürji Şirketlerinden Ermaden, Bingöl-Avnik bölgesinde demir madeni sahasında sondajlı arama çalışmalarında 250-300 milyon ton civarında manyetit demir cevheri potansiyeli tespit edildiğini ve yaklaşık 550 milyon dolarlık yatırımla kurulacak peletleme tesisinin inşaat faaliyetine başladığını açıkladı.
OYAK Genel Müdürü ve Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Savaş Erdem, Erdemir’in dışa bağımlılığının önemli ölçüde azalacağını ifade etti. Erdem; “Bingöl’de 15-20 milyon tonluk bir rezerv bulunduğu tahmin ediliyordu. Bölgede Cumhuriyet tarihinin en büyük sondaj çalışmasını yaptık. Gece-gündüz süren sondajlı arama çalışmalarında sahada 30 ila 35 yıl yetecek miktarda yaklaşık 250-300 milyon tonluk manyetit demir cevheri rezervi olduğunu belirledik. Pelet üretiminde kendine yetebilir rezerv yapısına sahip olmak hayati önem taşıyor. Erdemir, bölgede yapılacak bu stratejik yatırımla geriye entegrasyonda büyük bir adım atarak en önemli ham madde kaleminde dışa bağımlılığı ciddi anlamda azaltacak. İnşaat sürecinde 2 bine yakın kişiye, faaliyete geçtiğinde de yaklaşık bin kişiye istihdam sağlayacak tesis, önemli bir ekonomik değer yaratacak. Bingöl Avnik Peletleme Tesisi’nin tamamlanmasının ardından pelette kendine yetebilirlik oranımızı yüzde 25-30 bandından yüzde 80-85'e, toplam demirli hammaddede ise yüzde 15-20’den yüzde 40- 45 bandına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
Editör: Şeyma Kaya