Türkiye mutfağına özgü lezzetleri keşfetmek için son 15 yılda 81 ili ziyaret eden Akkor, Zonguldak’a ise üçüncü kez gelmiş olduğunu açıkladı.
“Devrek’in pazarından, simit fırınına kadar gezme imkanı buldum ve sebze meyvelerin tazeliğine ve diriliğine hayran kaldım. Böylesine zengin bir mutfak geleneğini yaşatan siz Devreklilere teşekkür ediyorum”dedi.
Akkor sosyal medyadan paylaşımda bulunarak şu ifedelere yer verdi;
“Devrek deyince “mutlu” olmamak mümkün değil!
pazarı gezince hayran kalmamak mümkün değil!
ekmeklerini yiyip suyunu içince doymamak mümkün değil!
insanı, güler yüzü,
samimiyeti ve maharetli elleriyle Gevrek bambaşka bir Anadolu şehri…
sadece kış pazarına alışveriş yapmak için gelin derim!
🔹 Tarihi Devrek Simitçiler Çarşısı
🔹Hanyanı Restaurant
🔹Veli Lokantası İlker Usta
🔹Simit Fırını Karşısı Kahvaltı Dükkanları ve Çaycılar
🔹devrek güneşi’nden alışveriş @devrekgunesi
Yemeniz gerekenler;
🔹Tuzlu lokma
🔹 Cevizli kömeç
🔹 Kabaklı börek
🔹Tavuklu börek
🔹Gara mancar yemeği
🔹Tüm sarmalar ve dolmalar
🔹Cevizli pekmezli perde tatlısı
🔹Kızılcık şerbeti
🔹Kızılcık tarhanası
🔹Zılbıt kavurması
🔹Hamur köfte
🔹Mısır göce çorbası
🔹Malay
🔹Beyaz baklava
🔹Burnukızıl erik suyu
liste o kadar uzun ki anlatamam!
bu seyahati kusursuz bir şekilde organize eden Zonguldak Bülent Ecevit
Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık programında hoca olan @ihsan.kazkondu ya müdür yardımcısı @lbrahimkadem’e, yöresel yemekleri hazırlayan
müzeyyen ve semra anneye
çok çok teşekkür ederim”