Yaklaşık 12 yıldır atıl durumda olan tarihi Filyos sahası, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın büyük uğraşları sonucunda başta aşağı yenilendi  
Filyos Sahası, sentetik yüzeyi, tel örgüleri, tribünleri, soyunma odaları ve çevre düzenlemesiyle tam anlamı ile kötü görünümden modern bir hala geldi.  
Tarihi futbol sahası yeni yüzüyle beraber 5 Mart Pazar günü saat 14.30’da Filyos Sefercikspor ile Kilimli Belediyespor arasında oynanacak olan  karşılaşma ile hizmete girecek. 
“12 YILLIK HASRET BİTİYOR”
Tarihi Filyos sahası 5 Mart Pazar günü Filyos Sefercikspor ile Kilimli Belediyespor arasında oynanacak olan karşılaşma ile hizmete gireceğini açıklayan Filyos Sefercikspor Kulübü sosyal medya hesabından açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi: “Baştan aşağıya yenilenen Filyos sahası 12 yıllık aranın ardından gerekli izinlerinin alınmasına müteakip Zonguldak ASKF tarafından maç programına dahil edildi.
Takımımızın bu hafta Pazar günü Saat 14.30'da oynayacağı çok önemli Kilimli Belediyespor müsabakası Beldemiz sentetik sahasında oynanacaktır.
Bu önemli müsabakada Filyos'un çocuklarına destek vermek isteyen tüm hemşerilerimizi 5 Mart Pazar günü Filyos sentetik sahasına bekliyoruz. Başta Filyoslu futbolseverler olmak üzere Filyos Ateşspor ve kulübümüze hayırlı olmasını dileriz.”  
"ÖLSEK DE YAPACAĞIZ" DEMİŞTİ VE YAPTI!  
Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Filyos sahasını 'Ölsek de yapacağız” demişti. 11.10.2022  tarihinde Filyos sahası hakkında açıklama yapan Ömer Ünal şu ifadelere yer vermişti: “Futbolun en çok sevildiği beldelerden biri olan Filyosumuzun, en büyük eksiklerden biri de futbol sahasının olmayışıydı. Uzun süren çalışmalarımız neticesinde futbol sahamızı 2019 seçimlerinden önce ihale ettirdik. Ancak seçim uğruna futbol sahasını engellemek için davalar açıldı. Bizde değerli Filyos halkına seçim öncesi ''Ölsek de yapacağız'' diyerek söz verdik.
Bütün engellemelere rağmen Filyos Belediyesi olarak Filyos sahasının yapımına geçte olsa başladık. Futbol sahamızı 2022 yılı sonuna kadar tamamlayıp, futbol oynanacak şekilde 2023 yılına hazır hale getireceğiz. Beldemizin bir eksiği olan futbol sahası, tribün ve soyunma odalarının Filyos gençliğine ve Filyos'lu hemşerilerimize hayırlı, uğurlu olmasını dileriz.”
ÖMER ÜNAL SÖZÜNÜ TUTTU
Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal 'Ölsek de yapacağız” dediği Filyos Sahasını baştan aşağı yenileyerek modern hale getirdi.