Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul servis ücretleri belli oldu. Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tunay Keskin, belediye meclisi tarafından onaylanan yeni tarife kapsamında servis ücretlerine geçen yıla göre %25 oranında zam yapıldığını açıkladı.
Keskin, özellikle akaryakıt fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, “Geçen seneden bu seneye mazot fiyatlarına yüzde 100’e yakın zam geldi. Buna karşın öğrenci servisi ücretlerimize sadece yüzde 25 zam uygulandı. Bu şartlarda servisçi arkadaşlarımızı kurtarıyor, bir sıkıntı yok” dedi.
Yeni tarifeye göre en yakın mesafe için uygulanacak tavan ücret 3 bin 300 TL olarak belirlendi. Keskin, bazı servisçilerin velileri düşünerek bu ücretin altında fiyat belirleyebileceğini de ifade etti.





