Eyüpsultan'da bulunan özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın 5 ay önce okuldan atılan Irak uyruklu bir öğrenci tarafından silahla öldürülmesi gündemde bomba etkisi yarattı.

Eğitim sendikaları tek tek eylem kararını açıkladı. Eğitim Bir Sen de iş bırakma eylemi kararına uyacaklarını belirterek Zonguldak’ta Cuma günü Madenci Anıtı önünde basın açıklaması düzenleyeceklerini duyurdu.

Memur olmak isteyenler dikkat! 57 bin 52 personel alınacak! Memur olmak isteyenler dikkat! 57 bin 52 personel alınacak!

Olayla ilgili kınama mesajı değil şiddet yasası istediklerini belirten Memur Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Zonguldak İl Başkanı Kamuran Aşkar yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"ÖĞRETMENLER ÖLÜRKEN KINAMA MESAJI DEĞİL, ŞİDDET YASASI İSTİYORUZ!

İstanbul’da özel bir lisede okuldan uzaklaştırılan öğrencinin, okuldan uzaklaştırılmasına duyduğu öfkeyle, silahla ağır yaraladığı okul müdürümüz İbrahim OKTUGAN, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İbrahim OKTUGAN müdürümüze Allah’ tan rahmet, yakınlarına sabır, İstanbul' daki eğitim çalışanlarımız başta olmak üzere tüm camiamıza başsağlığı diliyoruz.

ŞİDDETE KARŞI SESİMIZİ YÜKSELTİYOR, YASAL ADIM İÇİN HÜKÜMETİ ZORLUYORUZ!

Öğretmenler olarak canımızı almaya kadar varan şiddete sessiz kalamayız.

Bu nedenle; Genel merkezimizin ve şubemizin aldığı kararla tüm üyelerimiz ve meslektaşlarımızla, aşağıdaki takvim ile sesimizi yükseltiyor, tepkimizi haykırıyoruz.

Şiddete Karşı Eylem Takvimimiz;

➡09.05.2024 Perşembe

📜TBMM Çankaya Kapısı Önü

🎙Basın Açıklaması

🕦11.30

➡10.05.2024 Cuma

🔴Bir Günlük İş Bırakma

➡10.05.2024 Cuma

🎙Basın Açıklaması

📜Madenci Anıtı Önü

🕦11.00

➡10-17/05.2024

📝İmza Kampanyası

🕙 10.00 Hashtag Çalışması*

(*) Cuma günü İmza Kampanyası başlangıcı ile başlayacaktır."

Editör: U. G.