Zonguldak ve Düzce turizm için birleşti! Zonguldak ve Düzce turizm için birleşti!

2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinden açıklandı. YKS yerleştirme sonuçlarına göre Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin (ZBEÜ), doluluk oranı yüzde 98 olarak gerçekleşti. Bu yıl ki yerleştirme sonuçlarına göre, lisans düzeyinde doluluk oranı yüzde 97 iken, ön lisans düzeyinde bu oran yüzde 99 olarak kaydedildi. Geçen yıl yüzde 97 olan doluluk oranı, bu yıl bir puan artışla yüzde 98'e yükseldi. Buna bağlı olarak, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'ne geçen yıl 7769 öğrenci yerleşirken, bu yıl 8000 öğrenci yerleşti.
Lisans bazında, Tıp Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu; ön lisans bazında ise, Adalet MYO, Devrek MYO, Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı MYO, Zonguldak MYO yüzde 100 doldu.
Rektör Özölçer, “Öğrencilerin ZBEÜ'yü Tercih Etmesi Mutluluk Verici”
Öğrencilerin tercihlerinin ZBEÜ’den yana olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, “Lisans programlarımızın yüzde 97, ön lisans programlarımızın ise yüzde 99 doluluk oranına ulaşması, akademik kadromuzun ve eğitim kalitemizin ne kadar yüksek olduğunun bir göstergesidir. Bu yıl yüzde yüz dolulukla tercih edilen bölümlerimiz ve programlarımız da büyük bir sevinç kaynağı. Amacımız, bizi tercih eden öğrencilerimize en iyi eğitimi sunarak, onların donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır. Bu başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Kağan İslamoğlu