ZBEÜ Çaycuma Kampüsünde okuyan öğrenciler, Z HABER muhabiri Melisa Sapaz’a ulaşarak yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Öğrenciler, kampüsün önünde bulunan Zonguldak Karayolunun araçların aşırı hızla ilerlemesi nedeniyle yolun karşısına geçmeleri gereken durumda can güvenliklerini tehlikeye attığını ifade ettiler.  Bölgede bulunan alt geçidin bakımsız ve ışıklandırma olmaması nedeniyle özellikle akşam saatlerinde öğrencilerin kullanmak istemediği ifade edilirken biran önce gerekli bakım ve güvenlik kameralarının yapılması talep edildi.
Öğrenciler çektikleri video ile Karayolları Genel Müdürlüğüne seslenerek karayolunda hız yavaşlatıcı tedbirler gibi acil önlemler alınmasını talep ettiler.

Geçtiğimiz günlerde bir kız öğrenciye araba çarpması sonucu hastanede yattığını ifade eden öğrenciler, ayrıca sokak köpeklerine de aşırı hız nedeniyle sık sık araba çarptığını videoda anlattı.

İşte o video;


Diğer yandan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü İsmail Hakkı Özölçer'in de yaralanan öğrencinin tedavisi ile yakından ilgilendiği öğrenildi.

Editör: Melisa Sapaz