ZBEÜ'de en iyilere ödül! ZBEÜ'de en iyilere ödül!

Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, Erdemir Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, TAT Metal Genel Müdür Danışmanı Ali Sezai Demirel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılışında Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Okan Bilgin, ZBEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat İnce birer konuşma yaptı. Ardından kürsüye çıkan Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Soner Yavuz, İsrail'in Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırıları sonucunda hayatını kaybeden tüm Filistinlileri rahmetle anarak, fakültenin fiziki yapısı, mevcut bölümler, hayata geçirilen projeler hakkında bilgiler paylaşarak, kongrenin herkes açısından verimli olması temennisinde bulundu.

Etkinliğin açılışında konuşan ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer kongrenin, eğitim alanında yeni yaklaşımların ve yenilikçi fikirlerin paylaşılacağı bir imkân sunması açısından önem arz ettiğini belirterek, “Ülkemiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında, eğitim ve yükseköğretim alanlarında önemli dönüşümlerle karşı karşıyadır. Geleceğin Türkiye'sini inşa etmek için eğitim, temel taşımızdır ve yükseköğretim ise bu taşın en üst noktasında yer alır. Ülkemizin bu yeni yüzyılında eğitim ve yükseköğretimde karşılaştığımız fırsatlar ve sorumluluklar büyüktür. Eğitimde teknolojik dönüşümün potansiyelini kullanarak öğrenci merkezli, esnek ve etkili öğrenme ortamları oluşturmalıyız. Yüz yüze eğitime ek olarak; dijital kaynaklar, ve çevrimiçi dersler v gibi yenilikçi yaklaşımlar, eğitimi daha geniş kitlelere ulaştırmak ve öğrencilere daha fazla özgürlük ve imkan sunmak açısından kritik öneme sahiptir. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında, eğitim ve yükseköğretim alanında sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek, aynı zamanda toplumsal eşitsizliklerin azaltılması ve herkesin eğitim fırsatlarına erişebilmesi için çalışmak anlamına gelir. Öğrencilerimizin sadece akademik değil, aynı zamanda sosyal ve kişisel gelişimlerini desteklemeliyiz. Bu yolda, birlikte çalışarak, eğitim ve yükseköğretim sistemimizi daha iyi bir geleceğe doğru yönlendirmeye devam edelim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Özölçer, Erdemir Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peter ile TAT Metal Genel Müdür Danışmanı Ali Sezai Demirel’e katkılarından dolayı plaket ve teşekkür belgeleri takdim etti. Etkinlikte, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül “Eğitimde Dijitalleşme ve Ötesi”, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Buluç “Cumhuriyet Döneminde Öğretmen Yetiştirme ve İstihdam Sorunu” başlıklı sunum gerçekleştirdi. Ardından kongre panelle devam etti. 14 farklı konuda eğitim atölyelerinin gerçekleştirileceği kongre 21 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Editör: Melisa Sapaz