Almanya'nın yenilikçi ergonomik "Metta" koltukları iş verimini artırır ve sağlığınızı korur

Alman "METTA innovative ergonomics" şirketinin koltukları, Almanya ve Japonya'daki tasarımcılar ve ortopedi uzmanları tarafından tasarlanmış olup dünya genelinde, İstanbul'da da dahil olmak üzere üretilmektedir. Ürünler İsviçre'de katı sertifikasyon süreçlerinden geçmiştir.

Şu anda koltuklar, Almanya, Bulgaristan, ABD, Türkiye ve BAE de dahil olmak üzere dünyanın 45'ten fazla ülkesine başarıyla sevk edilmektedir.

"Metta innovative ergonomics" şirketinin uzmanları, ergonomik oturma alanında dünya çapında tanınan otoritelerdir. Firma, dünyada benzeri olmayan kendi yenilikçi tasarımlarını sunmaktadır; örneğin en çok satan Yoga "Triumph" koltuğu. Mühendislik çözümleri dünya çapında 100'den fazla patentle korunmaktadır.

İş Verimliliğinin Artması

"Gesundes sitzen StolComfort ve Schwarz & Neuman forschung Unternehmen GmbH" adlı Alman bilim insanları, ABD ve Avrupa'daki işletmelerde araştırmalar yürütmüşlerdir. Uzmanların bulgularına göre, çalışma alanının ergonomisi, özellikle çalışanın doğru oturuşu, iş verimliliğini doğrudan etkiler. Başka bir deyişle, iyi bir koltuk, çalışma kapasitesini %17 ila %25 oranında artırır.

Rahat bir ergonomik koltukta çalışanların genel sağlık durumları iyileşir, dikkatleri artar ve hata yapma oranları azalır, bu da iş verimliliğini artırır

Schwarz & Neuman forschung Untemehmen GmbH şirketinin verilerine göre, sadece çalışan verimliliğindeki artıştan dolayı doğru bir ergonomik koltuk, yılda 6.000 Euroya kadar gelir getirebilir. Yenilikçi ergonomik Metta koltukların fiyatı ise sadece 200 Euro'dan başlamaktadır.

Hasta Günlerinin Azaltılması

Aynı Alman bilim insanlarının verilerine göre, günümüz modern ofislerindeki hastalıkların %30'u ergonomik olmayan çalışma alanlarına bağlıdır. Nitelikli bir çalışanın bir günlük yokluğu şirkete ortalama 120-190 € maliyete neden olur. Hastalık izin günlerini yılda sadece 5 gün azaltmak bile 950€ gelir sağlayacaktır

Bu nedenle, yapılan araştırmalar Metta'nın yenilikçi koltuklarının 1-2 ay içinde kendilerini amorti ettiğini ve sadece iş verimliliğini artırmakla kalmayıp, çalışanların sağlığını koruyarak genel sağlık durumlarını yükselttiğini bir kez daha doğrulamaktadır.

"Metta innovative ergonomics" şirketi sizi uyarır, piyasada "Ergonomik" olarak adlandırılan tüm koltuklar gerçekte öyle değildir ve ilk bakışta rahat görünen bir koltuk, uzun süreli oturmada rahat olmayabilir ve sağlığa zarar verebilir etmediğini hatırlatır.

Bu nedenle "Metta" ergonomi uzmanları ve önde gelen ortopedi ve ergonomi uzmanları, bir koltuk seçerken aşağıdaki ergonomik faktörlere özellikle dikkat etmenizi önerir:

●       Koltuğun uygun sertifikalara sahip olması ve uluslararası gerekliliklere uyması gerekir.

Alaya AI Yeni Zirvelere Ulaştı: opBNB Kullanıcı Sayısı 300 Bini Aşkın, Sosyal Medya Takipçi Sayısı 200 Bini Geçti Alaya AI Yeni Zirvelere Ulaştı: opBNB Kullanıcı Sayısı 300 Bini Aşkın, Sosyal Medya Takipçi Sayısı 200 Bini Geçti

●       Sırt ve koltuk minderi tasarımı ve şekli, sırtınıza anatomik destek sağlayan ve yükü doğru şekilde dağıtan anatomik bir forma sahip olmalıdır.

●       1,5 saatten fazla oturulmak üzere tasarlanan bir koltuk, ayarlanabilir bel desteğine sahip olmalıdır.

●       Koltuk, koltuk yüksekliğini ayarlama ve çalışma için rahat kol dayamaları olanaklarına sahip olmalıdır.

●       Tüm döşeme malzemeleri "nefes alabilir" ve çevre dostu olmalıdır.

Ve bir koltuk seçerken dikkate alınması gereken bir diğer önemli kural, koltuğu "denemeniz" gerektiğidir; en az 10 dakika çalışma pozisyonunda oturarak.

Şimdi İstanbul'da da herkesin sadece bakmakla kalmayıp, Metta'nın yenilikçi ergonomik koltuklarını deneyebileceği satış alanları mevcut.

Ayrıca, Metta'nın yenilikçi ergonomik koltukları, ofiste çalışmak veya evde kullanmak üzere vücudunuzun ihtiyaçlarına göre ayarlanabilen çevrimiçi konfigüratörümüz aracılığıyla (https://www.metta-germany.com/en/constructor/) kişiselleştirilerek satın alınabilir. Çevrimiçi konfigüratörümüz, müşterilere 10.000.000'dan fazla olası kombinasyon arasından kendi benzersiz koltuklarını oluşturma olanağı sağlar.

Çok önemli olan bir nokta şu ki - koltuğun her bir bileşeni ayrı, tamamlanmış bir eleman (modül) şeklinde yapılmıştır: sırtlık, koltuk minderi, kolçaklar, başlık, taban (mekanizma, gaz lifti, tekerlekler). Koltuğun tüm bileşenleri mükemmel şekilde birbirine uyar ve tamamen değiştirilebilir.

Herkes zevkine, ihtiyacına ve bütçesine göre koltuk toplayabilir: temel, ucuz modellerden maksimum işlevselliğe sahip ancak her müşteri için uygun fiyatlı olanlara kadar. Bunun için Metta yapılandırıcı 300'den fazla sırtlık çeşidi, 60'tan fazla başlık çeşidi, 1500'den fazla kolçak çeşidi, 180'den fazla koltuk minderi çeşidi, 9 salınım mekanizması çeşidi, geniş bir döşeme malzemesi yelpazesi ve 30'dan fazla tekerlek çeşidi sunar.

Ve koltuğun her bir elemanı ve bunların birleşimi tamamen ergonomi gereksinimlerine uygundur.

Metta şirketinin ana kuralı, ergonominin tüm gereksinimlerine tamamen uygun koltuklar yaratmak ve üretmektir. Bu nedenle şirketin yelpazesinde ergonomik olmayan koltuk bulunmayacaktır. Herkes emin olabilir ki, eğer bu bir Metta koltuğuysa, o zaman bu sadece rahat değil, aynı zamanda insanın sağlığını ve verimliliğini de gözeten doğru ergonomik bir koltuktur

"Metta" koltukların özellikleri bununla sınırlı değildir. Hala şüpheniz varsa, "METTA innovative ergonomics" şirketinin bir koltuğunu "deneyin" ve başka bir şey üzerinde oturmak istemeyeceğinize ikna olun.

Editör: U. G.