Makam aracı değil motor kullanan belediye başkanı Makam aracı değil motor kullanan belediye başkanı
Zonguldak Kozlu Belediyesi’nin garajda bekleyen halk otobüslerine yapılan saldırıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Saldırgan ya da saldırganlarla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken Emniyet yetkililerinin araştırması devam ediyor.
Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, olayın ardından belediye otobüslerinin başına geçerek yaptığı açıklamada belediyedeki yönetim değişikliği sonrası kendilerinin hedef alındığını iddia etmişti. Dökmeci’nin açıklamalarının ardından Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan sorumluların bulunmasını isteyerek şöyle  dedi:
“Kozlu Belediyesi’nin garajında duran araçlara yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Biz geçmişten bugüne kadar şiddetin, vandallığın karşısında durduğumuz gibi bugün de karşısında duracağız. Gezi olaylarında halkın, milletin malına zarar verenlerin nasıl ki karşısındaysak, 1 Mayıs kutlamaları için polisimize yapılan saldırının, teçhizatına verilen zararın nasıl ki karşısındaysak geçmişte Çatalağzı Belediyesi’ne yapılan saldırının nasıl ki karşısında durup belediye başkanımıza destek verdiysek, şiddeti uygulayan, vandallığı yapan veyahut bunlara yol açan her kim olursa olsun karşısındayız. Bu tür eylemleri gerçekleştirenlerin partisine, diline, dinine, ırkına bakmadan karşısında durmaya da devam edeceğiz. Öte yandan Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci bir açıklamasında tehdit ve baskı gördüklerini ifade etti.  Hukuk yoluna başvurduğu gün açıkça söylüyorum biz kendisine destek vereceğiz. Bu tür baskı ve yıldırma girişimlerinin nerden gelirse gelsin karşında olduğumuzu ifade etmek isterim. Zonguldak şemsiyesi altında parti gözetmeksizin bu tür olaylara karşı tek yumruk olup toplumsal bir refleks göstermeliyiz.”
ALTUĞ DÖKMECİ NE DEMİŞTİ?
Kozlu Belediye otobüslerine yapılan saldırının ardından Altuğ Dökmeci açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Değerli vatandaşlarımız merhaba biz kendi çabamızla bazı çabalar içerisindeyiz. Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için. İhtiyaçları daha iyi giderebilmek için. Çalışmalarımız devam ediyordu. Geçen günlerde de bir basın açıklaması yaptık. Geçen günlerde hurdaya ayrılmış halk otobüslerini göstermiştik. Kullanılabilir hale getirilecek otobüslerimizdi bunlar. Ancak bizim basın açıklamamızdan hemen sonra gördüğünüz gibi bir grup camlarımızı kırmışlar. Araçların içerisine girip bazı parçaları kesmişler. Bizim sizlere hizmet etmek istememizin önüne geçmek isteyen bazı gruplar var. Gördüğünüz üzere bu gruplar çalışmaları devam ediyor. Biz bunlardan yılmacağız. Hatta bu grupların üstüne gitmeye devam edeceğiz. Şu anda burada ilçe Emniyet Müdürümüz de var. Kolluk kuvvetlerimize güveniyoruz. İnceleme gelecek gerekli tespitleri yapacak. Yataklarında nasıl rahat uyuyorlar gerçekten merak ediyorum. Burada zarar verilen şeylerin tamam kozlu halkının vergileriyle alınmış mallarımız malzemelerimiz. Biz hizmet etmeye çalıştıkça önümüze geçiyorlar. Merak etmeyin biz yılmayız. Bu sadece küçük bir örneği. Olan yeri inceleme geleceği için içerisine girmiyoruz. İçeriden görüntü veremiyoruz. Olay yeri inceleme yaptıktan sonra sizlere içeriden de görüntüleri aktarcağız. Biz elimizden geleni yapıyoruz merak etmeyin takipteyiz. Bu yapılan şey ne insanlığa ne vatandaşlığa ne yurttaşlığa hiçbir şeye uymayan bir hareket. Bunu yapan arkadaşlar yataklarında rahat rahat uymasınlar. İl Emniyet Müdürlüğümüz bu işin peşini bırakmayacak. Tek tek parmak izlerini alacak. Olay yeri inceleme yapılacak. Devam eden zamanda sizlere bilgi vermeye devam edeceğiz”
Editör: Şeyma Kaya