31 Mart yerel seçimde Zonguldak Belediye Başkanı seçilen CHP belediye başkan adayı Tahsin Erdem, başkanlık koltuğuna oturmasının ardından önceki dönemden devredilen belediyenin borç tablosunu pankart halinde belediye binasına astırarak vatandaşlara sergilemişti. Bu bazı partililer tarafından eleştiriyle karşılandı. 

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan da, sosyal medyada yaptığı paylaşımda CHP'li belediyeleri hedefine aldı. Çağlayan, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde okunan faaliyet raporu üzerinden Erdem'e gönderme yaparak "Hizmet ve eser ortaya koyamayacakları için şimdiden bahane üretmesinler." dedi. 

Çağlayan paylaşımında ise şu ifadelere yer verdi;

"Algı Yapmayın,

Bahane üretmeyin.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde okunan faaliyet raporundan anlaşılacağı üzere 2019-2024 yılları arası CHP’nin İzmir'de yönettiği belediyelerin toplam borcu yaklaşık 100 MİLYAR liradır! Belediye başkanlarının tamamına yakınının değiştiğini dikkate alacak olursak, CHP’li belediyelerin CHP’li belediyelere devrettiği borç durumu bu şekildedir.

Kdz. Ereğli’de toplu taşımada yeni dönem başlıyor Kdz. Ereğli’de toplu taşımada yeni dönem başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bu rakam iki katına çıkıyor, Ankara’yı da hesaba katarsak CHP belediyelerindeki borç uçsuz bucaksız bir hal alıyor.

Önümüzdeki dönemdeki beceriksizliklerine bahane bulmak için “enkaz edebiyatı” yapmaya çalışanların manipülasyonu kendi belediyelerinin borç batağında olduğu gerçeğini bir kez daha gün yüzüne çıkarmış oldu.

CHP belediye başkanlarına önerimiz, sadece vatandaşlarımıza hizmete odaklanmalarıdır. Hizmet ve eser ortaya koyamayacakları için şimdiden bahane üretmesinler."

Editör: Tuğçe Atalar