Başkan Kanlı, “Kan acil değil bir ihtiyaçtır. Sadece 15 dakika ayırıp 3 kişiye hayat olabilirsiniz” dedi. Kanlı Zonguldaklı vatandaşları hayat kurtarmaya davet ederek şu ifadeleri kullandı:

“Kızılay haftasındayız 29 Ekim 4 Kasım tarihleri arası Kızılay haftamız kan bağışları etkinliklerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımız 69 ambarlarındaki Kızılay binasında kan verebilir.

Kan verme hususunda iki noktaya değinmek istiyorum, havalar soğuduğunda kanın çekilir ben üşürüm korkusuyla kan vermiyor insanlar. Bilhassa soğuk havalarda kan vermeye davet ediyorum.

Bir diğer konu ise, benim kan grubum herkeste var deyip vatandaşlar kan vermiyor. Aslında o kadar çok kullanılıyorsa çok ameliyat oluyor demektir. Çok olan şeye daha fazla ihtiyaç vardır. Kızılay haftasıyla ilgili toplum merkezlerimiz, kadın kollarımız çalışmalar yapıyor okullara gidip seminerler düzenliyorlar.”