Ak Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı Yayla Ortaokulu’nun yıkımı ve sonrası gündeme gelen yeni okul yapımıyla ilgili yaptığı açıklamada Yayla’da ikili öğretimin sona ereceğini söyledi.
AVCI’NIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE
“Aziz Hemşehrilerim;
Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı şartlarda eğitim-öğretimlerini devam ettirmeleri için Zonguldak genelinde başlattığımız okul yenileme çalışmalarından biri de, kamuoyunun bildiği üzere Yayla Ortaokulu’ nun yenilenmesidir. Derdimiz, algı değil, eser kazandırmaktır.
 Zonguldak’ımızın eğitim tarihinde önemli yere sahip okulumuzun, mevcut binasının deprem tahkik raporunun neticesinde, ihtiyacı karşılayacak durumda olmadığının anlaşılması üzerine yenileme çalışmalarına başlamıştık.
Yıkıma ilişkin açılan durdurma davası sonucunda, karar verilene kadar mahkemenin yıkımı durdurması süreci zorlaştırmış, alternatif olarak Yayla Mahallesi’nde yer alan TTK’ya ait arazi içerisinde orta ve ana okulunu barındıran eğitim kampüsü projesi devreye alınmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıklarıyla yapılan görüşmeler neticesinde, arazi tahsisi “ eğitim tesis alanı “ olarak yapılmış, yer arayışı tamamlanmıştır. Ayrıca SİT ve Kentsel SİT alanında kalan arazi için Karabük Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na yapılan itirazlar, sıkı takibimizle aşılmış, okul inşaatında başlama aşamasına gelinmiştir.
YAYLA MAHALLEMİZDE İKİLİ EĞİTİM SON BULACAK
İnşallah; Yayla bölgesindeki farklı üç okul bünyesinde eğitim öğretimlerine devam eden öğrencilerimiz ve velilerimizin tüm beklentilerine cevap verecek kapasitede ve teknolojik donanımda planlanan Yayla Ortaokulu ve Yayla Anaokulunu yapımıyla, eğitimde Zonguldak’ımıza ayrı bir değer kazandırmış olacağız.
Yayla mahallesinde planlan eğitim kampüsü tamamlandığında yıllardır ikili eğitim yapan Yayla Ortaokulumuz ikili eğitimden kurtulacak, bölgenin ihtiyacı olan bağımsız anaokulu ile de okul öncesi çağındaki öğrencilerimizin eğitime erişilebirliği artacak, daha fazla sayıda öğrencimiz ikamet ettiği bölgeye en yakın okulda okul öncesi eğitime devam etme imkânı bulacaktır.
TÜM GAYRETLER ZONGULDAK’IN EVLATLARI İÇİN
Mevcut eski bina yıkım kararının mahkemeye taşınması, okulun yıkılacağı arsaya inşaatın yapılamaması ve dolayısıyla yeni arsa arayışı ve temin süreci, alternatif olarak oluşturulan yeni okul yapılacak alanın da doğal SİT ve Kentsel SİT alanı içerisinde bulunması, bürokratik işlemlerinin uzaması, projenin hazırlanması, sunulması, gerekli kurul ve komisyonlarca değerlendirilerek onaylanması okul yapımını her ne kadar geciktirmiş olsa da; yapılan özel çaba ve girişimlerle sonuç alınarak başlayacak olan inşaat tamamlandığında öğrencilerimiz daha sağlıklı -güvenli bir eğitim çevresi ve ortamına kavuşmuş olacaklar.
Engelleme çabalarına rağmen Zonguldak’ımıza, çocuklarımıza değer katacak çalışmalarımızı “ eser ve hizmet “ siyaseti ile devam ettireceğiz.
Her şey Zonguldak’ımızın geleceği için…
Saygılarımla.”

Kavga-Filyos'un atılan işçileri Kavga-Filyos'un atılan işçileri

Editör: Şeyma Kaya