Akşener'in masaya dönmesine ilişkin haberi sosyal medya hesabından alıntılayarak, "Allah sevdiği kuluna eşeğini kaybettirir sonra da buldururmuş" paylaşımı yaptı. Kantarcı’nın paylaşımının altına çok sayıda İYİ Partili tepki gösterince sözün teşbih olduğunu açıkladı.

Kantarcı, Akşener'in masaya döndüğü haberini alıntılayarak "Allah sevdiği kuluna diğer eşeğini de buldurur" paylaşımı yaptı.

Kantarcı'nın paylaşımının ardından bazı İYİ Parti üyeleri duruma tepki gösterdi. Paylaşımın altına yorum yapan Yaşar Çoraman “Sayın başkan bu üslup genel başkanımıza yapılan saygısızlıktır. Sizden İYİ Partililer olarak kamuoyundan özür bekliyoruz. Lütfen bunu dikkate alın saygılarımla. Yoksa gerekeni sandıkta cevap olarak alırsınız" yorumunu yaptı.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da Çoraman’ın yorumuna “Türkçe sözlüğe bakın; ATASÖZÜ’nün anlamına. Bu bir TEŞBİH’tir.” yanıtını verdi.

Allah sevdiği kuluna önce eşeğini kaybettirip sonra buldururmuş sözü ne anlama geliyor?

Allah fukarayı sevindirmek isterse önce eşeğini yitirtir, sonra buldurur sözü TDK’ya göre “Dar bir geçim içinde olan kişi, sevincin ne olduğunu bilmez. Ama bir süre bu dar geçimdende yoksun kalıp sonra yeniden eski geçime kavuşsa o zaman sevincin nasıl şey olduğunu anlar.” anlamı taşımaktadır

Editör: U. G.