Hem fonksiyonel hem de estetik amaçlarla meme büyütme ameliyatı yapılabilir.  Doğuştan küçük memeleri olan kadınların meme hacmini artırmak;  Emzirme, hamilelik veya yaşlanma gibi nedenlerle memelerin sarkması durumunda memelerin hacmini yeniden kazanmak.

 Meme asimetrisini düzeltmek  Mastektomi veya diğer medikal komplikasyonların bir sonucu olarak meme dokusunu yeniden oluşturmak

Kimlere meme büyütme ve silikon yapılamaz? Hangi yaş uygundur?

Meme büyütme ameliyatı için bir yaş sınırı vardır. Bu işlem, genellikle 18 yaş ve üzeri kadınlara önerilir çünkü memenin gelişimini tamamlamış olması gerekir. Bununla birlikte, rekonstrüktif amaçlarla bu yaş sınırından daha genç kadınlara da uygulanabilir, örneğin meme büyütme nedeniyle. Bununla birlikte, aktif meme enfeksiyonu, belirli kanser türleri veya bazı sistemik hastalıklar gibi durumlarda meme büyütme ameliyatı önerilmemektedir.

Meme Büyütme Estetiği Kimler için Uygundur?

Meme büyütme estetiği, fiziksel olarak sağlıklı, gerçekçi beklentilere sahip ve memelerinin boyutu veya şekli nedeniyle psikolojik rahatsızlık yaşayan kadınlar için uygundur. Hastanın ameliyattan beklentilerini ve potansiyel risklerini anladığından emin olunmalıdır.

YouTube İzlenme Satın Al: Organik Büyümeyi Keşfet YouTube İzlenme Satın Al: Organik Büyümeyi Keşfet

Meme Büyütme Ameliyatı İyileşme Süreci Nasıldır?

Meme büyütme ameliyatı sonrası hastaların çoğu genellikle birkaç saat içinde evlerine dönebilirler. İlk günlerde şişlik ve morluk normaldir. Doktorunuz ağrı kesici vererek bu belirtileri hafifletebilir.

Ameliyatın ardından tipik olarak özel bir sütyen giymeniz tavsiye edilir. İlk haftalarda kolları kullanarak hareket etmek yasaktır. Tam iyileşme süreci, kişinin geçirdiği prosedüre ve genel sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir, ancak tipik olarak birkaç hafta içinde normal hayata dönmek mümkündür.

 

Editör: Yaşar Atilla