21. Uluslararası Petrol ve Doğal Gaz Kongre ve Sergisi (IPETGAS 2023) açılışına katılan TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Filyos'ta bulunan Sakarya Gaz Sahası tesislerinden günde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretildiğinin müjdesini verdi.

Adnan Tıska birlik encümenliğine seçildi Adnan Tıska birlik encümenliğine seçildi

Bilgin ayrıca, Türkiye'de doğal gaz ve petrol üretiminde önemli bir noktaya geldiğini, Karadeniz'de dünyanın denizlerdeki en büyük keşiflerinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Genel Müdür Bilgin konuşmasında; "Türkiye, bugün itibarıyla Sakarya Gaz Sahası'ndan günde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretmektedir. Karada ürettiğimiz gazla beraber gaz üretimi Türkiye'nin 88 yıllık tarihinde çıkmadığı bir noktadır. Söz veriyoruz, her gün çıtayı yükselterek devam edeceğiz. TPAO bugün toplamda günde 5 milyon metreküp gaz üretiyor artık. 5 milyon metreküplük gaz artarak devam edecek yılbaşına kadar. Sakarya Gaz Sahası'nda planlanmış bir kapasite var. Bu kapasite ve rezervuarın gerçeklerini daha iyi anlayarak optimize ederek ileriye doğru taşıyacağız. Tesisin tamamı devrede, üretimi artırarak geliştiriyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: Melisa Sapaz