Bakan Yumaklı'dan hayvan hastalıklarında Zonguldak açıklaması! Bakan Yumaklı'dan hayvan hastalıklarında Zonguldak açıklaması!

 Prof. Dr. Mustafa Sözen ve 5 öğrencisi Haftalık kuş gözlemi için Zonguldak limanına gitti. Gözlem yaptıkları sırada, Sözen'in öğrencileri denizde kanadı ve gagası misinaya dolanmış bir martı gördü.

Bunun üzerine Sözen ve öğrencilerinin aradığı Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri limana gelerek kanadına oltalar batan martıyı alarak müdahale etmek üzere şubeye götürdüler.

Sözen, olay sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı; "Öğrencilerim Melis Eralpsan, Bilge Su Usta, Özge Köse, Berfin Subaşı ve Akgül Bayramova'nın katılımı ile haftalık kuş gozlemimizi yaptık. Özge'nin dikkati sayesinde bir Gümüş martı gencinin misinaya dolandığı ve galasına, kanadına oltalar battığını fark ettik. Milli Parklar şubesine haber verdik. Gelen arkadaşlar kuşu yakalayıp ortaları ve misinayı çıkarmak için hayvanı kuruma götürdü. Hayalet misinalar ve ağlar yaban hayatı icin ciddi bir sorun." dedi

Editör: Melisa Sapaz