CHP'den 19 Mayıs'a alternatif tören! Devrim Dural neler söyledi? CHP'den 19 Mayıs'a alternatif tören! Devrim Dural neler söyledi?
Zonguldak Nostalji sayfası editörü Yüksel Yıldırım, Kısa Ali’nin yazdığı “Madencinin Lambası” adlı yazıyı sosyal medya hesabından paylaştı:
“90 sene önce "Kısa Ali" gazete köşesinde yazmış…
Madencinin Lâmbası
Eğer madenci değilseniz bunun ne demek olduğunu bilemezsiniz. Ateş böceğinin ışığı kadar parıltı yapabilen bir ocak lambasının, yedi kat yerin dibinde madenciye bir güneş kadar ışık verdiğine inanmazsınız.
Madencinin lambası onun güneşidir. Yeryüzü için güneş ne ise yer altı için de güneş odur. Yer altındaki karanlık tam karanlıktır Yer altının seması ve yıldızları yoktur. Yanardağı ve mehtabı da yoktur. Yer altında hayat demek madencinin lambası demektir. Madenci lambasının ışığı ile görür, lambasının ışığında yürür, lambasının ışığında çalışır. Madencinin lambası onun en yakın arkadaşıdır Lambası ile kendini emniyete alır, lambasından cesaret alarak ocağın her tarafında dolaşabilir. Hülasa: Madencinin lambası, onun yer altında canı demektir. Madenci lambası ile yan yana gelmedikçe kuvvet ve kudretten mahrum demektir. Hiç bir iş yapamaz, gerçi iş yapan madencidir, fakat ona ışık veren, onu emniyete alan lambasıdır. Madenci lambasına, lambada madenciye aşıktır. Yer altında birbirlerinden asla ayrılamazlar.
Allahtan; madenci arkadaşların lambalarına parlak ve devamlı ışık dilerim.”
Editör: Şeyma Kaya