Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK'ya alınacak 2 bin işçi alım kurası sırasında yabancı bir vatandaşın kurada olması ile ilgili açıklamalarda bulunarak, vatandaşın tepkili olduğunu ve bu konuyu takip edeceklerini ifade etti.

İbrahim Tığ Eskişehirli okurlarıyla buluşacak! İbrahim Tığ Eskişehirli okurlarıyla buluşacak!

Yeşil'in açıklaması şu şekilde;

"Öncelikle kurayı kazanan 1500 vatandaşımıza hayırlı olsun. Biz bu konuyla ilgili birçok açıklama yaptık.
 Yabancı uyruklu vatandaşların TTK'ya başvurma olasılıkları var, bu şartlarda bunların düzeltilmesi için talepte bulunduk. Fakat ne yazıkki yabancı uyruklu arkadaşımızın adı kurada çıktı.

Şuanda site spor salonundayım buradaki vatandaşlarda çok tepki gösterdi. Zaten Zonguldak kamuoyuda vatandaş da bu durumdan rahatsızdı. Kura seçimlerinin ikametgah adresine göre değil kütüğüne göre; Zonguldaklı, Bartınlı ya da Karabüklü vatandaşların başvurması, dışardan gelen vatandaşın ise en az 6 ay ikamet etmiş olmasının gerektiğini söyledik.  Anayasaya aykırı ama Türk vatandaşlığına geçen arkadaşların bu kuraya girmemesini talep etmiştik. Ne yazıkki kabul görmedi ve sonucunda bu arkadaşımızın adı kurada çıktı. Tüm vatandaşlar, adaylar  kızgın ve gergin. Biz konuyu takip edeceğiz."

Editör: Melisa Sapaz