Devrek-Gökçebey ve Köylerini Kalkındırma Derneği ile Devrek Belediyesi’nin katkılarıyla yaptırılan “Madenci Feneri Anıtı” Devrek Cumhuriyet Alanına konulmuştu. Ancak anıta aracın çarpmasıyla hasar görmüştü. Anıt Devrek Belediyesi tarafından tamir ettirilerek, Devrek’in en güzel mekanlarından biri olan Seyir Tepesi’ne konuldu.

Seyir Terası düzenlemesinin halk tarafından beğenildiğini ifade eden Başkan Çetin Bozkurt, “Halkımızın huzur ve güven içinde dinlenmesi için yaptığımız seyir terasımıza Zonguldak’ımızı, kömürümüzü kısacası maden işçimizi temsil eden Madenci Feneri Anıtı’nı koyarak onları yaşatmayı amaçladık. Madenci Feneri Anıtı yeni yerinde, halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ROSAK TSM yaza merhaba diyecek! ROSAK TSM yaza merhaba diyecek!

Devrek-Gökçebey ve Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Cevdet Cin de Başkan Bozkurt’a  teşekkür etti. Başkan Cin, “Zonguldak’ımızın, bölgemizin, maden işçimizi temsil eden anıtımıza sahip çıkan, maden işçilerimizin anısını yaşatan Devrek Belediye Başkanımız Sayın Çetin Bozkurt’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bilindiği gibi, Devrek’i kuşbakışı izlenebilen panoramik manzarasıyla gözlem yapabilecekleri teras düzenlemesi vatandaşlarca büyük beğeni topluyor.

Editör: U. G.