Türkiye Taşkömürü Kurumu’da (TTK) işçi açıkları ve işçi açıklarına bağlı sorunlar artarak devam ederken talep edilmesine rağmen gerçekleşmeyen işçi alımının ne  zaman yapılacağı merak ediliyor.
Zonguldak’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in maden işçileri ile yaptığı buluşma sonrası umutlanan Zonguldak’ta bir süredir işçi alımından söz eden tek siyasetçi yok.
Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun ve Genel Maden İşçileri Sendikası’nın talebi üzerinden Hazine’nin gündemine alınan işçi alımıyla ilgili somut adımlar atılmaması tepki çekiyor.

ERDOĞAN’A ANLATILMALI
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alımı konusunda Ak Parti Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar’ın Ankara’da daha etkin olması beklenirken, talebin gerekçeleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmesinin önemine işaret ediliyor. Daha önce yapılan girişimler ve basına yansıyan açıklamalar sonrasında ümitlenen Zonguldak’ın işsizleri ise açıklanacak karara odaklanmış durumda.

İŞÇİ ALINMAZSA SIKINTI BÜYÜK
Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun maden ocaklarında işçi eksikliğine bağlı yaşanmaya başlayan güvenlik açıkları bölgede yaşanabilecek kazalara da davetiye hazırlıyor. İşçiler bazı ayaklardan çekilerek üretim yapılan diğer ayaklara kaydırılıyor.
Dünyada ve Türkiye’de kömür piyasasında yaşanan patlama Zonguldak kömürünün üretiminin ne denli önemli olduğunu gösterirken hem kamu hem de rödevans usulüyle üretim hızının kesilmesi Türkiye’nin dışarıya daha fazla döviz aktarması anlamına geliyor.

Editör: TE Bilişim