Zonguldak

Madde kullanıcılarını şikayet etti! Aldığı cevap şoke etti

Abone Ol

Zonguldak’ta hastaneden evine giderken gördüğü madde kullanıcılarını polis ekiplerine bildiren ancak aldığı cevap karşısında şaşkına uğrayan Gülhan Çetin, emniyet görevlilerinin tutumuna tepki gösterdi.

Çetin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda başından geçen olayı anlatarak gördüğü madde kullanıcılarını çevreye zarar verebilme ihtimallerine karşı ihbar ettiğini ancak polisin ekip göndermemesini eleştirdi.

Çetin yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Annemin ameliyat olması nedeniyle bir süredir hastanede babamla dönüşümlü olarak refakatçiyiz. Evim ile hastane yürüme mesafesinde ve bu aksam hastane çıkışı evime yürüdüm. Gözde Sitesi mevkiinde, 30- 35 yaşları arasında 2 madde kullanıcısı yerlerde yuvarlanıyordu. Az da olsa bana sataşmış olsalar bile bana bir zararları olmadı.  Durumu eve girer girmez 112 ' ye bildirdim. Telefonda' ki hanımefendi madde kullanıcılarının halen orada olup olmadığını sorguladı. "Bilmiyorum" dediğim için olsa gerek, ‘Bilmiyorsanız nasıl ekip gönderelim’ cevabına maruz kaldım.

Bence cevap bu olmamalıydı! Madde kullanıcılarının halen orada olma ihtimaline karşı ekip gönderebilirdi. 

Korona sürecinde,  maske ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle her yerde olan ve ceza kesmeye hazır bulunan polisler, madde kullanıcılarının da çevreye verebileceği zararları dikkate almalıydılar. 

Ben vatandaşlık görevimi yaptım ve emniyete bilgi verdim.”