Başkan Enes Eser tarafından antrenörler Suat Kerçin ve Doğukan Kasapoğlu, noter kanalı ile sözleşmeleri tek taraflı feshedildi. 
Yaşanan bu olayın ardından  antrenör Suat Kerçin, konu hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.
 Kerçin: “TFF resmi internet sitesinde aktif antrenör olarak gözüktüğümüz için bütün maçlara çıktık. Fesih kararı dün alındı. Düne kadar da çıktığımız her maçta aktif olduğumuza dair federasyonda ekran görüntüleri mevcut.” ifadelerine yer verdi
Ayrıca Kerçin, Enes Eser’in mevcut bir hocası olduğunu ve İsmi de Ahmet olduğunu belirtirken, bu  hocanın ise  ilk yarı bittikten sonra Çaycuma’ya hiç gelmediğini ifade etti.  


KERÇİN: “FEDERASYON VE ASKF İLE İLETİŞİM HALİNDEYDİK”
Kerçin: “Noter kanalıyla bilgi geldi. Ama biz federasyonla görüşme halindeydik. O süreçte de maçlarımız devam ediyordu. Kulübün sözleşmeli antrenörü olduğumuz ve fesih işlemleri gerçekleşmediği için federasyondan bu süre zarfında maçlara çıktık. Federasyon ve ASKF ile iletişim halindeydik. TFF resmi internet sitesinde aktif antrenör olarak gözüktüğümüz için bütün maçlara çıktık. Fesih kararı dün alındı. Düne kadar da çıktığımız her maçta aktif olduğumuza dair federasyonda ekran görüntüleri mevcut. Ama fesih tarihi olarak Enes Eser’in başvurduğu tarihi yazmışlar. Ama disiplin kurulu tarafından alınan bir karar yok. O yüzden başvuru tarihinde bir karışıklık oldu. Ben fesih olsam zaten maça çıkamam.”
KERÇİN: “İLK YARI BİTTİKTEN SONRA ÇAYCUMAYA HİÇ GELMEDİ”
Yarın mahkeme olduğunu ve kayyum atanıp atanmayacağının belirleneceğini belirten Kerçin, “Orada kayyum atanırsa zaten tekrar sözleşme imzalayıp devam edeceğim. Atanmaması halinde ise Enes Eser görevine devam eder ve onun da mevcut bir hocası varmış. İsmi Ahmet. Ama bu hoca ilk yarı bittikten sonra Çaycuma’ya hiç gelmedi. Onun haricinde 3 Süper Amatör Lig maçı oynadık. 1 alt yapı maçı oynadık. Şimdi ise U15 maçımız başlayacak. Bu takımların hiçbirinin antrenmanına maçına gelmedi. Bu maçlara gelmediği de tutanaklarla sabit.” dedi.
KERÇİN: “ÖNÜMÜZ KAPATILMAYA ÇALIŞILIYOR”
Çaycumaspor için her zaman mücadeleye hazır olduklarını belirten Suat Kerçin, “Hem Çaycumaspor’u seviyoruz hem de buralıyım. Biz elimizden geldiğine mücadele ediyoruz ama inanılmaz bir şekilde önümüz kapatılmaya çalışılıyor. Biz yasalar ve kanunlar çerçevesinde hiç hata yapmadan yolumuza devam ediyoruz ama her hâlükârda karşımıza bir şey çıkarılıyor. Buradaki çocukların spor yapma haklarının elinden alınması karşıyız. Bu kulüp çok büyük bir camia.  Bu kulübü sahipsiz bırakmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Elimizde bizle devam etmek isteyen A takımı sporcularımız var. Lisansları ellerinde değil. Onların lisansları çıkartmaları için ASKF ve federasyonla devamlı görüşüyoruz. Hiçbir yerden olumlu bir cevap ve destek alamıyoruz.” dedi.
KERÇİN:“BÜLENT KANTARCI’DAN BAŞKA KİMSEDEN DESTEK ALAMIYORUZ ”
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın kulübe maddi ve manevi olarak destek veren tek kişi olduğunu ifade eden Kerçin, “Kalan futbolcuların ihtiyaçlarını o gideriyor. Şu anda ondan başka destek aldığımız vatandaşları da Çaycumaspor sayfasında paylaşıyorlar. Bazı giderleri karşılayan yakın arkadaşlarımız var. Onun haricinde arkamızda dağ gibi duran birilerini görmedim. İnsanlar inanılmaz bir şekilde mevcut başkandan iğreti olmuş durumda. Bir an önce onun bırakmasını ve gitmesini bekliyorlar. Yarınki mahkemeyi bekliyoruz. İnşallah kayyum atanır. İnşallah kulübün düşmesi hayali gerçek olmaz.” İfadelerine yer  verdi