Olay, Efeler'in Işıklı Mahallesi'nde gece saatlerinde yaşandı. Alınan bilgiye göre, Güzelhisar KYK öğrenci yurdunda 15 kapasiteli asansöre 16 kişi bindi. Yükü ağır gelen asansör, birinci katta kapısı bile kapanmadan hızla düşüşe geçti. Olayın şokuyla asansörden çıkmak isteyen ADÜ 4. Sınıf öğrencisi genç kız, asansör ve duvar arasında kalarak hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Kız öğrenci yurdunda yaşanan olayla birlikte tüm öğrenciler ayağa kalktı. Yakındaki bir yurtta bulunan erkek öğrenciler ise kız öğrenci yurduna gelerek yaşanan olaya büyük tepki gösterdi. Öğrenciler asansörün bakımının yapılmadığı hakkında yorumlarda bulunup sloganlar attı. Olay yerine çok sayıda emniyet gücü sevk edildi.

Vali Canpolat asansörün bakımının 21 Eylül'de yapılmış olduğunu ama her halükarda Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari çalışma da başlattıklarını söyledi.

Vali Canbolat, "15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Öğrencilerimizde bir sorun yok hepsi asansörden kurtarıldı. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik." diye konuştu.

Uyarıyoruz! Dev kayalar kimin başına düşecek? Uyarıyoruz! Dev kayalar kimin başına düşecek?

Konuyla ilgili resmi açıklamaların ve detaylı incelemelerin ardından daha fazla bilgi paylaşılacaktır. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: U. G.