Bedelii askerlik yapacaklara kötü haber! Bedelii askerlik yapacaklara kötü haber!
Yer bilimci Celal Şengör, katıldığı bir programda püsküren gazların Karadeniz’de patlama yaratacağını söylemişti. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ) Rektör Yardımcısı ve eski Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, bu yöndeki haberleri eleştirerek  sosyal medya hesabından “Celal hoca şöhretin verdiği saçmalama hakkını kullanıyor sadece” dedi.
Kutoğlu’nun, sosyal medya hesabındaki paylaşımı şu şekilde:
“Karadenizin patlayacağı falan yok merak etmeyin. Celal hoca şöhretin verdiği saçmalama hakkını kullanıyor sadece. Bilim İnsanlarında ilerleyen yaşlarda çok görülen bir durumdur. Üretkenlik kalmayınca felaket tellallığı gündeme gelme arayışları olarak değerlendirilebilir. İtibar etmeyiniz.”
Prof. Dr. Celal Şengör ne demişti?
Prof. Dr. Yer bilimci Celal Şengör; "Karadeniz'in olacağı gibi sonunda bu gazlar püskürmeye başlıyor. Karadeniz sonunda patlayacak. Basbayağı. Çünkü içerisinde gazlar var. Bu gazlar giderek artıyor. Bunlar gazoz gibi yüzeye çıkacak sonunda Karadeniz'in 60 km çevresinde yaşayan oksijen soluyan hiçbir canlı kalmayacak. Geçen 100 yıldan beri 200 küsur metreden 180 metreye falan indi. Oksijenli kısım giderek azalıyor. Ne zaman patlar onu bilmiyorum. Ben onu incelemedim. Birkaç yüzyıl sonra patlayabilir."
Editör: Şeyma Kaya