GÜNDEM

Kurban etleri nasıl korunur? "Bu yöntem kıyamete kadar saklıyor"

Hafız Mustafa Efe: “Kurban Bayramı et bayramı değil, fedakarlık bayramı. Verilen her lokma, kıyamete kadar saklanır ve karşınıza çıkar.”

Abone Ol

Kurban Bayramı yaklaşırken etlerin nasıl saklanacağına dair yapılan tavsiyeler televizyonlarda ve sosyal medyada geniş yer bulurken, Hafız Mustafa Efe’nin yaptığı bir paylaşım dikkat çekti. Efe, Kurban Bayramı’nın anlam ve önemine dair verdiği mesajla izleyenleri etkiledi.

Hafız Mustafa Efe, video paylaşımıyla Kurban Bayramı’nın sadece et stoklamakla değil, paylaşmakla anlam kazandığını vurguladı.
 

ZHABER (@zhabertv)'in paylaştığı bir gönderi

Hafız Mustafa Efe’nin sözleri şu şekilde“Etlerimizin nasıl daha fazla muhafaza edebiliriz diye bugün televizyonlarda gündemler dönmeye başladı. Etlerin daha fazla nasıl muhafaza edileceğini ben size söyleyeyim. Öyle bir metot var ki kıyamete kadar saklayabiliyoruz. Peygamberimiz buyuruyor. Filanca derin dondurucu da demiyor ama diyor ki ‘Ya Ayşe geçtiğimiz kurbanda ne kaldı.’ ‘Bir kürek kemiği.’ ‘Ya Ayşe desene bir kürek kemiği dışında hepsi bize kaldı.’ Tasadduk ettiğimiz fakire fukaraya ihtiyaç sahibine, yoksula, yetime, garibe, verdiğiniz her bir kurban eti kıyamete saklanıyor. Kıyamette karşınıza çıkıyor. Kurban Bayramı et istif edeceğimiz etleri derin dondurucularda saklayacağımız bir bayram da değil. Et bayramı değil çünkü. Fedakarlık et bayramı.”

{ “vars”: { “account”: “G-PS7CWR0GE0” }, “triggers”: { “defaultPageview”: { “on”: “visible”, “request”: “pageview”, “vars”: { “title”: “Name of the Article” } }, “clickOnHeader”: { “on”: “click”, “selector”: “#header”, “request”: “event”, “vars”: { “eventCategory”: “examples”, “eventAction”: “clicked-header” } } } }