Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi hayvan sistematiği uzmanı, yaban hayatı uzmanı ve fotoğrafçısı Prof. Dr. Mustafa Sözen sosyal medya hesabı üzerinden bir yılanı yakaladıkları zamanı anlatarak tecrübelerini paylaştı.

Sözen Afyonkarahisar’da bir akaryakıt istasyonunda 4,5-5 metre civarında iki tane yılanın görüldüğü ihbar sonrası yaşananları anlatarak Türkiye’de en fazla 2,20 metre uzunluğunda yılan görülebileceğini ifade etti.

Sözen’in paylaşımı şu şekilde: “Yıl 2016 Haziran ayı. Afyonkarahisar. Ekibimiz bir benzinlikten gelen telefon üzerine hızlıca istasyona ulaştı. Akaryakıt istasyonunun görevlisi canhıraş bir şekilde anlatıyor. Yetişin, koşun, bizi kurtarın. İki tane yılan istasyona girdi. En az 4,5 - 5 m. 1 cm bile daha kısa değil. Böyle bir şey görmedik. İstasyona gittik ve Dinçer Hocam ile Uğur Hocam yılanı yakaladı. Hazer yılanı veya yaygın ismiyle Bozyörük. Yılanları ölçtük, birisi 160 cm, birisi 170 cm. Size her kim gördüğü bir yılanın uzunluğundan bahsediyorsa siz yarısını kabul edin. Tecrübe ile sabittir. Defalarca. Türkiye'de 2,20 m üzerinde yılan göremezsiniz.”
 

Editör: TE Bilişim