Zonguldak’ta 1910 yılından beri tenis oynandığını biliyor muydunuz? Ya da TTK Yayla Misafirhanesi’ndeki “taş kort”un Türkiye’nin ilk tenis kortlarından olduğunu,  Endüstri Meslek Lisesi’nin ismi Maden Mektebi iken kendi tenis kortu olduğunu?

Biz Buralıyız etkinliğinin sosyal medya hesabı üzerinden Zafer Kalafat’ın özel olarak hazırladığı “Zonguldak Tenisinin Tarihi” isimli sunumda sizi daha da şaşırtacak bilgiler yer alacak.

Etkinlik için yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Zafer Kalafat’ın “Zonguldak Tenisinin Tarihi” isimli özel ve nadir sunumu ile kulübün etkileyici ve az bilinen tarihini, Zonguldak için önemini aktaracağı etkinliğimizi kaçırmayın.

19 yıl boyunca Türkiye Tenis Federasyonu il temsilciliğini sürdürmüş, hala Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü’nde aktif üye ve tenisçi olan Zafer Kalafat’a; fotoğraflarla destekleyeceği ve sergi konumuz olan “göç” ile bağlantısını kuracağı bu çok özel sunumu için şimdiden teşekkür ederiz. 

Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü başkanı Çetin Özçep ise; kulübün kuruluşundan bu yana süren faaliyetlerine dair vereceği güncel bilgiler ile kulübün etkileyici tarihini günümüze bağlayacak.

20:00’de başlayacak olan “Zonguldak Tenisinin Tarihi” sunumu öncesinde 18:30’da “Biz Buralıyız.” sergisinin rehberli sergi turu yapılacaktır.

Karaelmas Kadın Kooperatifi’nin küçük bir atıştırmalık, içecek satış standı olacak. Erken gelip sergi turuna katılabilir, keyifli bahçede kahvenizi yudumlayabilirsiniz.”

Editör: TE Bilişim