Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde düzenlenen Kozlu Müzik Festivali, bu sene de tekrarlanmaya hazırlanıyor. Tepkiler sonrası festivalde alkol satışı olup olmayacağı merak edilirken Belediye Başkanı Ali Bektaş Z HABER’e konuştu.

Festivalde alkol kullanımı olacağı için tepkilerin hedefinde olan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş müzik festivali için yapılan 'alkol' eleştirisi üzerine "Bizim kimsenin yaşam tarzına karışmaya hakkımız yok. Özgür bir ülkede yaşıyoruz" demişti.

KOZLU MÜZİK FESTİVALİ’NDE ALKOL KISITLAMASI!

Kozlu Müzik festivalinin yasaklanmayacağını her halükârda yapılacağını belirten Ali Bektaş;
“Biz festival için gerekli alanı gösterdik. Festival yapılacak. Yapılmaması için bir neden yok. Ama alkol ve çadır konusunda kısıtlama olabilir. Zaten çadırı sadece festivalde görevli olup şehir dışından gelen personel kuruyor. Alkol satışı da olmak zorunda değil.” dedi.

EFES SPONSORLUKTAN VAZGEÇER Mİ?

Kozlu Müzik festivalinin sponsorluğunu yapan Efes Pilsen’in alkol kısıtlaması sonrası sponsorluktan vazgeçip geçmeyeceği merak edilirken Başkan Bektaş;
“Geçen yıl güzel bir festival oldu. Alkol aldılar diye olay çıktı mı? Çıkmadı. Ama bu yıl da çıkmayacak anlamına gelmez. Ben illa alkol alsınlar demiyorum ki. Almak isteyene karışılamaz ama çok da sıcak baktığım söylenemez. Alkol satılsın diye festival yapmıyoruz. Efes bu durumda sponsorluktan vazgeçerse başka sponsor bulunur. Böyle olunca alkol için gelecekler gelmez. Festivali bekleyen, eğlenmek isteyen vatandaş çok. Onlar eğlensin bize yeter.” dedi.

Festivalde alkol alımının kısıtlanması üzerine festivale katılımın nasıl olacağı ve organizasyon firmasının nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim