Türkiye Değişim Partisi Kozlu İlçe Başkanı ve Zonguldak'ın sevilen esnafı Sibel Güneş pandemi nedeni ile Gelinlik satışlarının olmadığını belirterek devletin verdiği desteklerin esnaf için yeterli olmadığını ifade etti.

Güneş düğünlerin olmaması nedeni ile gelinlik satışı yapamadığını belirterek bir yıldır satış olmadığını ve kira ödemesinde dahi zorlandığını ifade etti.

Sibel Güneş’in açıklaması şu şekilde:
“Fiyatlarımızı yarıya indirdik. Çiftlerimiz sadece nikah yaptıklarından dolayı abiye giymeyi daha uygun görüyorlar. Fiyatlarımızda %50 indirim yaptık fakat geri dönüş alamadık.

Koronavirüsten dolayı zarardayız. Son bir yıldır dükkânımıza müşteri gelmedi. Evlenmek için gelen çiftlerimiz Sadece nikâh kıyıldığı için gelinliğe para vermek istemiyorlar. Hiçbir şekilde satışımız yok. Cebimize para girmiyor. Sağdan soldan topladığımız para ile dükkânımızı ayakta tutmaya çalışıyoruz. Şu anda 100-150bin TL zararımız var. Bu durum böyle devam ederse fazla ayakta duramayacağımızı zannediyorum.3-4 aydır ben kiramı ödeyemiyorum. Devlet bize 500 TL kira yardımı yaptı ama biz 300-400 TL elektrik parası veriyorum. Verilen para zararımızı karşılamıyor.”

Editör: TE Bilişim