Bölge halkı cüruf tesisi ve Alaplı OSB den kaynaklı olduğunu düşündükleri kirlilik için jandarma ekiplerine haber verdi.
Olay yerine jandarma geldi
Olay yerine Alaplı İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler gelerek incelemede bulundu. Derenin Ereğli ve Alaplı sınırında olması nedeni ile kendi bölgelerinde olmadığını belirten ekipler Ereğli Jandarma Komutanlığı’nın ilgilenmesi için bilgi verdi.
Ereğli Jandarma Komutanlığı’ndan gelen ekiplerin de bölgenin polis bölgesini açıklayınca bu kez belediye ve polis ekiplerine haber verildi.

“SINIRDA KALIYOR BÖLGE TARTIŞMASI SORUN OLUYOR”
Jandarma ekiplerinin konu ile ilgilenemediğini belirten Çevre Gönüllüsü Çetin Yılmaz bölge halkı ile koordinasyon kurduklarını olay yerine Gülüç’ten polis ekiplerinin geldiğini ancak onların da işlem yapamadığını belirtti.
Yılmaz Ereğli Belediyesi’nden zabıta ekiplerinin geldiğini sorunun OSB veya cüruf dağından kaynaklandığını belirttiğini söyleyince ekiplerin incelemeye başladığını ancak tutanak tutmaktan kaçındığını söyledi.

“BU ADAMLAR VALİYİ BİLE TAKMIYOR”
Daha önce cüruf tesisinin valilik talimatı ile kapatıldığını belirten Yılmaz tesisin Vali veya memurları umursamadan çalışmaya devam ettiğini belirterek “Bu adamlar valiyi bürokratı polisi memuru takmıyor. Çalışmaya bölgeyi zehirlemeye devam ediyorlar. Kadınlarımız derede nöbet tutuyor. Kirliliğin kaynağının tespit edilip biran önce sorunun çözülmesini bekliyoruz.” dedi.