Milliyetçi Hareket Partisi’nin "2024'e Doğru, Diyar Diyar Anadolu" temasıyla başlatılan mahalli idareler seçimlerine hazırlık ve 17 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirmeyi planladığı 14. Olağan Büyük Kurultay çalışmalarının ele alındığı Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantıları'nın 11'incisi ve sonuncusu bugün Ankara'da yapıldı.

Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kastamonu, Bartın, Karabük, Zonguldak, Düzce, Bolu il teşkilatlarının katılımlarıyla Ankara'da saat 13.00'da ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi Angora Salonu'nda gerçekleştirildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ın heyet başkanlığında yapılan olan toplantıyı; MHP Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, MDK Başkanı Halil Öztürk, MYK Üyeleri Murat Kotra, Nevin Taşlıçay, Seçkin Odabaşı, Yüksel Aydın ve Milletvekili İsmail Akgül yönetti.

Taşkömürü madenciliğinin sorunlarını dile getiren Kotra’nın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Taşkömürü madenciliği Zonguldak’ın olmazsa olmazıdır ve ülkemizin enerji sigortasıdır.

Zonguldak’ın taşkömürü rezervinin TTK ve rödövans işletmeleri eliyle mümkün olan en üst seviyede üretilmesi, bunun sağlanması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması, üretimi ve istihdamı engelleyen mevcut olumsuzlukların giderilmesi, yerli ve milli kömürümüze sahip çıkılması bakımından büyük önem taşımaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konuda gerekli olan farkındalığı gerek ilgili bakanlıklar, gerek Hükümet ve TBMM’nde oluşturmak üzere çok büyük bir çaba ve çalışmanın içinde olduk.

70 metreden şarampole uçtu! Burnu bile kanamadı! 70 metreden şarampole uçtu! Burnu bile kanamadı!

Öncelikle, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun ithal kömüre prim verip, yerli ve milli kömürü yok sayan, kararının düzeltilmesi için girişimlerde bulunduk ve taşkömürü için özel bir kanun çıkarılması için gerekli çabayı da göstereceğiz.

TTK’ya ve özel kömür işletmelerine sahip çıkıp, üretim ve istihdamın en üst düzeye çıkarılması için gerekli çabayı bıkmadan, usanmadan gösterip TTK İşçi sayısının norm kadroya çıkması için de ısrarımızı sürdüreceğiz.

Elektrik santrallarına, demir-çelik fabrikalarına Zonguldak kömürünü aldırtacağız, Zonguldak ve Zonguldaklıya borçlu olduklarını her fırsatta hatırlatacağız.

Yerli ve milli kömürümüze sahip çıkmayı, bunun için sürekli mücadele etmeyi ilimize karşı bir vefa borcu olarak kabul ediyoruz… “

Kotra’nın konuşmasının sonunda toplantı divan başkanı Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz da Kotra’ya teşekkür ederek “elimizden gelen gayreti göstereceğimizin de sözünü veriyorum, hep birlikte bu konuyu gündeme taşıyacağız” dedi

Editör: U. G.