Geçtiğimiz günler de Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Fevkani Köprüsü hakkında görüşmeler yaparak, Köprünün boşaltılması için 1 Ekim’e kadar süre verip 1 Ekim’de yıkılacağını açıklamıştı. Bunun üzerine CHP Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova konu ilgili Z HABER’e açıklamalarda bulundu.

Kayınova açıklamalarında, sürecin hukuksuz olduğunu ve Belediye Başkanının yıkım kararını tek başına karar verdiğini iddia ederek şu açıklamaları yaptı;

MADEM KÖPRÜ DAYANIKSIZ NEDEN KOCA KOCA TIRLAR GİDİYOR?

“Köprünün yıkılmasıyla ilgili süreç hukuksuz sürüyor. Temmuz 2021’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Yaptırdığı GEDAŞ üzerinden yapılan raporun içinde köprünün yıkılmasından ziyade tadilat ile ilgili süreci ekonomik olmaması üstünden bir bağlantı yaparak, Belediye Başkanı bir yaygara çıkarmıştı. Köprü yıkılacak, boşaltılacak demişti. Üzerinden 2 yıl geçti, daha yeni köprünün üzerine bantlar çekildi. Hala koca koca TIR’lar gidebiliyor. Sadece otopark kaldırıldı.

Madem bu köprü depreme dayanıksız olduğuna dair iddialar, raporlar var, Şubat Ayında bir felaket yaşadık o zaman da bu köprü kullanıldı. Altında ki İnsanlar hayatlarına devam etti koca koca araçlar köprüyü kullandı. Demek ki köprünün deprem anlamında bir risk barındırmadığı o gün ki davranışlar ile anlaşıldı. Zonguldak halkını önemsemedikleri anlaşılmış oldu, tamamen ben yaptım duruşu.

KÖPRÜYÜ YIKAN SELİM ALANDIR!

13 Ocak 2022’de yapılan raporda Fevkani köprüsü ile ilgili tapu müdürlüğü Çevre ve şehircilik müdürlüğünün yaptığı değerlendirme sonrası yıkım kararı içermektedir. Bu derece önemli bir konuyu, bilimsel, hukuksal bir durumu Belediye Başkanı Ömer Selim Alan bir gün içerisinde değerlendirip yıkımına karşı değilim diye yazı yazdı. Köprüyü yıkan Selim Alandır, Ak Parti’nin kendisidir. Ak partili Belediye Başkanıdır. Bu kararı bir gün içerisinde verdiler.

Kararı veren Belediye Başkanıdır ve hukuksuzdur. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Belediye Başkanı tek başına karar veremez, Belediye Başkanı Zonguldak Belediye Meclisinin belediyesinin mallarının sahibi değildir. Zonguldak Belediyesinin her türlü sahibi Belediye Meclisidir. Eğer 13 Ocak 2022’de bir belge geldiyse Belediye Meclisini sunmalıydı. Belediye Başkanı buna kendi başına karar vermiştir bu bir hukuksuzdur. Belediye Başkanı bunu halktan kaçırmıştır.  Köprü yıkım ihalesinde görev kötüye kullanılmıştır, bu konuda görevi kötüye kullanan ve Belediye Başkanı ile ilgili adliye süreç başlayacaktır. Ben bu ihale sürecinin durdurma kararı alınacağından şüphem yok”  dedi

CHP eski il ve ilçe başkanlarından Osman Zaimoğlu'na kınama! CHP eski il ve ilçe başkanlarından Osman Zaimoğlu'na kınama!

Haber - Melisa Sapaz

Editör: Melisa Sapaz