Seda Su isimli kullanıcı, sosyal medya platformu X’te şok eden iddialarda bulundu: "Zonguldak’ta köpeklere viski içiriliyor!"
"Bir hayvan hakları derneği Cane Corso cinsi köpek üretip satıyor!"
“Dernek köpek üretir mi?” diyerek tepki gösteren Seda Su ayrıca Amasra’daki bir derneği işaret etti.
AHAYDER’DEN TEPKİ DOLU YANIT GELDİ!
Seda Su isimli kullanıcının sosyal medya platformundan ortaya attığı iddialara AHAYDER’den yanıt geldi.
İddialara verilen yanıt şöyle: “Amasra Hayvan Hakları Derneği (AHAYDER) başkanıyım ve aynı zamanda kendi evimde bakmakta olduğu Cane Corsa cinsi köpeklerimin tamamı kısırlaştırılmıştır. Hiçbir şekilde üretim ya da ticaret faaliyeti yapmadım, yapmıyorum. Bu konuda veteriner kayıtlarımız ve resmi belgelerimiz mevcuttur. Bu videoda ve bazı paylaşımlarda şahsıma ve derneğimize yönelik ortay atılan “üretim yapıyorlar” gibi ifadeler gerçek dışıdır ve açık a iftira suçudur. Bu söylemlerin sorumluları hakkında gerekli hukuki başvurular yapılacaktır.
Sokak hayvanlarının yaşam hakkı için yıllardır gönüllü mücadele eden bir insan olarak bu tür yayanlarla mücadeyi de görev biliyorum. Hiç kimsenin, emek vererek koruduğumuz hayvanlara üzerinden asılsız iddialarla karalama yapmasına sessiz kalmayacağım.
TCK 267 -İftira, TCK 125 – Hakaret, TMK 24 – Kişilik hakları saldırı suçları kapsamından işlem başlatılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyuruyorum”