Mesafeye göre ücret! Toplu taşımaya neşter! Mesafeye göre ücret! Toplu taşımaya neşter!

Zonguldak’ta devlet okulları ve özel eğitim kurumlarının haricinde çeşitli noktalarda ev kiralanarak dershane haline getirilen ve hiçbir şekilde kaydı olmayan kurumlar şikayet konusu oldu.

Eğitim verdiği okuldaki öğrencileri zoraki bir şekilde “Sana özel ders lazım, notların anca bu şekilde yükselir” şeklinde kendi kurumuna yönelten öğretmenlerin sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bazı öğretmenlerin okuldan ayrılarak ‘geliri daha iyi’ diye ev tutup derslik yaptığı noktalarda öğrencilere özel ders verdiği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nde hiçbir kaydı olmadığı, vergi kaçırdığı iddialarına Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sessiz kalması tepkilere neden oluyor.

Bazı öğretmenlerin okul haricinde ders verdiği öğrencilerinin notlarında ayrım yaptığı düşüncesi ile bazı velilerin ‘Benim çocuğumun notu da yüksek olmalı’ düşüncesi ile kayıt dışı kurumlara yönelmesi maddi durumu el vermeyen velilerin tepkisini çekiyor.

Konu ile ilgili Memur Sen-e bağlı Eğitim Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar ‘Eğitim anlamında büyük bir sorun teşkil etmektedir. Kayıtsız bir şekilde hem vergi kaçırıyorlar hem de haksız rekabet oluşuyor” dedi.

Denetimlerin artması gerektiğini belirten Kamuran Aşkar’ın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

Editör: U. G.