Galatasaraylı yıldız Zonguldak’a selam gönderdi! Galatasaraylı yıldız Zonguldak’a selam gönderdi!

Eskişehir'in Mihallıçcık ilçesinde kurulu Doruk Madencilik'te çalışan ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş)'nda örgütlü olan maden işçileri, geçmişe dönük haklarını alamadıkları için önceki gün 16.00 vardiyasında madene indiler ve kendilerini yer altına kapattılar. 170 işçi yer altında eylemdeyken, eşleri ve çocukları da toplanarak destek verdi.

Seslerini duyurmak için hafta başında işleri durdurmadan ve iş yerine zarar vermeden oturma eylemine başlayan madenciler, yetkililerin adım atmaması sonucunda eylemlerini yer altına taşıdı.

MADENCİLER YER ALTINDA EŞLERİ YER ÜSTÜNDE DİRENİYOR!

Beypazarı İlçesinde ikamet eden maden işçi eşleri eşlerinden haber alamayınca, Beypazarı Emniyet Müdürlüğü'ne gitti.

madenci eşlerinden 20-25 kişilik grup çocuklarıyla  birlikte dün akşam saat 21.00 sıralarında  Beypazarı Emniyet müdürlüğüne gelerek, eşlerinden haber alamadıklarını bildirdiler.

Emniyet müdürlüğü, madenci eşlerini, müdürlüğün bahçesinde çay ikram ederek onları ağırlarken; Türkiye Maden İşçileri Orta Anadolu şube başkanı Talih Kocabıyık ve Sendika sekreteri Selim Arslan’la birlikte Beypazarı’na gelerek, burada maden işçisi eşleriyle görüştü ve onları ikna ederek evlerine gönderdi.

Madencilerin eşleri parkta toplanarak eşlerinin açlık grevine destek olmak istediklerini yetkililerin seslerini duymasını bekliyor.

Editör: U. G.