Yüksel Yıldırım; "Zonguldakspor'dan Kömürspor'a!" Yüksel Yıldırım; "Zonguldakspor'dan Kömürspor'a!"

Kocaelispor'un Zonguldak Kömürspor'u 3-0 yendiği maçta şike yaptıkları iddiaları ise Ses Kocaeli ve İzmir Doksan Dakika haber siteleri'nde yer aldı. 
İŞTE O HABER 
2. Lig'de İzmir'i temsil eden Bucasporun da yer aldığı Kırmızı Grup'ta şampiyon olan Kocaelispor'un ligin 30. haftasında oynadığı Zonguldakspor maçındaki şike yapıldı iddiaları gerçeği yansıttığı ortaya çıktı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, Kocaelispor Yöneticileri Engin Koyun ve Ekrem Can'ın, Zonguldakspor Yöneticileri Hakan Hürfikir ve Orkun Türedi’nin maç öncesi anlaşma yaptığı ve maç sonunda anlaşılan rakamları kapsayan şike görüntüleri basına yansıdı. Geçtiğimiz haftalarda Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş'ın isyanının da gerçeği birebir ortaya çıkaran haklı bir isyan olduğu gözler önüne serildi. Futbol Federasyonu Etik Kurulu'nun ceza-i sistemine göre; “Futbol takımı yöneticilerinin, maçın sonucunu direk etkileyecek müdahaleleri olur ise taraf olan kulüplerin en az 12 puan silinmesi yada bir alt lige düşürülmesi” maddeleri ile ilgili Etik Kurulu'nun kararı bekleniyor. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan Kocaelispor şampiyonluğu Grupta 3 puan geride olan İzmir'in temsilcisi Bucapsor'un hakkı olması bekleniyor.
2. Lig Kırmızı Grup'ta gerçekleştiği iddia edilen şike olayı ile ilgili mahkeme ve Etik Kurulu'nun kararları bekleniyor.

Editör: Melisa Sapaz