Kulüp Başkanı Fethullah Bayramcı isyan etti! Kulüp Başkanı Fethullah Bayramcı isyan etti!

Amasra Belediyesi geçtiğimiz yıl yaşanan Amasra maden kazasının yıl dönümü olan 14 Ekim’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılımıyla 43 şehit madenciyi anacaklarını ve madenciler adına yapılan Madenci Anı Mekanı ve Cumhuriyet Meydanı’nın açılacağını duyurdu.

Amasra Belediyesi tarafından anma programıyla ilgili şu açıklamada şu ifadelere yer verildi, “14 Ekim 2022 tarihinde, Amasra ilçemizde Türkiye Taşkömürleri Kurumu Amasra Taşkömürü İşletme Müessesesinde, saat 18:15 sıralarında (16:00 - 24:00 vardiyasında) -300 kotunda grizu patlaması meydana gelmiş, 43 madencimiz vefat etmiştir. Bu facianın yıl dönümüne, Belediyemiz tarafından bir anma programı düzenlenecektir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere partimizden, belediyelerimizden üst düzey katılım gerçekleştirilecektir. Anma programı kapsamında İBB ile düzenlemesini ortak yaptığımız Madenci Anı Mekanı ve Cumhuriyet Meydanı’nın açılışı, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından gerçekleştirilecektir. Anma törenimiz; 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş depreminde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu’nun “Bir Göçükten Bir Göçüğe Sesinizi Duyduk” anma konseriyle sonlanacaktır.

Madenci Anı Mekanının açılışı yapılacak

Programımız öncesi; Belediye Başkanımız Recai Çakır, benzer faciaların tekrar gerçekleşmemesi için yapılması gerekenler, kamunun bu konudaki sorumlulukları çerçevesinde 1 yıllık deneyimimizi sizlerle paylaşmak istemektedir. Acılar paylaşa paylaşa azalıyor hizmetler paylaşa paylaşa çoğalıyor, şiarıyla hareket eden Cumhuriyet Halk Partisi Derman Belediyeciliğinin en iyi örneklerden biri olan “İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Amasra Belediyesi Cumhuriyet Meydanı Düzenlenmesi Projesi”ni sizlere sunmak, kardeş belediyecilik yöntemiyle öz bütçemizle karşılanması mümkün olmayan ama hayata geçirip, halkımızın kazandırdığımız benzer projelerimizi sizlere tanıtmak isteriz.” 

Editör: U. G.