Kılıçdaroğlu ziyarette, "Bu faciaya yol açanların hesap vermesi lazım. Yargılama sürecini arkadaşlarımız takip ediyorlar… Facianın asıl sorumlusunun orayı yönetenler olduğu bütün belgeleriyle bilirkişi raporlarıyla çıktı ortaya. Takip etmezseniz bunların hepsi kaybolup gidecek… Japonya'da, Fransa'da, Almanya'da oluyor ama kimsenin burnu bile kanamıyor. 4 yıl havalandırma ihalesi yapılmıyor. Ya akıl var, mantık var. Bilirkişi olmasa biz bunları da bilmeyeceğiz” dedi.

11 ayda peş peşe 3 acı birden! 11 ayda peş peşe 3 acı birden!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasra’daki maden faciasının 1’inci yılında Bartın'da şehit madenci Mehmet Bulut’un, Amasra İlçesinde de şehit madenci Öner Yıldız’ın ailesini ziyaret etti. Ziyarette Kılıçdaroğlu'na; CHP Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Eren Erdem ve Aysu Bankoğlu eşlik etti.

Mehmet Bulut'un eşi Buse Bulut'a taziyelerini ileten CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Hayatın bütün sıkıntılarını siz çektiniz, hakkınızı aramak da sizin en doğal hakkınız. Bu olaya yol açan, bu faciaya yol açanların hesap vermesi lazım. Acınızın büyük olduğunuzu biliyoruz, Allah kimseye böyle acılar vermesin. İnşallah hakkınız teslim edilir. Yargılama sürecini arkadaşlarımız takip ediyorlar.

Editör: U. G.