Zonguldak İmece Derneği , Zonguldak’ın doğal güzelliklerinin yanında kültürel değerlerinin de şehirde yaşayan bir çok kişi tarafından bilinmemesi üzerine farkındalık yaratma, bilgilendirme ve tanıtılmasına katkı sağlamak için “Kendi şehrinde turist olmak” adında bir etkinlik düzenlemeye öncülük yaptı.

Dernek üyeleri ve aileleri Ekrem Murat Zaman‘ın anlatımı ile Zonguldak hakkında tarihi ve kültürel bilgiler aldı.

Şarjman Tüneli’nden başlayan etkinlikte Fener Mahallesi’ne yürüyen İmece Derneği üyeleri ve aileleri Gökgöl Mağarası, Maden Müzesi ve Karaelmas Maden Şehitleri Müzesini içeren kültürel şehir turu ile güzel bir gün geçirdiler.

Zonguldak İmece Derneği Başkanı Ayşegül Papila bu tür etkinliklerin devam edeceğini, Zonguldak’ın güzelliklerini daha çok kişi ile paylaşmaya devam edeceklerini, şehrin turizmde hak ettiği yere gelmesi için her türlü desteği vereceklerini ifade ederek etkinliğe katılan üyelerine ve Ekrem Murat Zaman’a teşekkür etti.