TTK Armutçuk Müessesesi’nde 335 işçiye 1635 sahte sağlık raporu düzenlendiği ve maddi çıkar sağlandığı skandalının yeniden gündeme gelmesi ile Z HABER canlı yayınında konuşan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil zararın karşılandığını ifade etti.

Genel Başkan Yeşil Z HABER canlı yayınında yaptığı açıklamasında yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu belirterek “Armutçuk Müessesi’nde 2016 yılında başlayan ve 2017 yılında da devam eden süreçte kurumun 835 bin lira zarara uğratıldığı iddia edildi. Kurum müfettişlerince incelenen sağlık evrakları neticesinde, arkadaşlarımızın cezaya maruz kaldıkları görülmekte. Kurumun zarara uğratıldığına yönelik çeşitli açıklamalar var ancak bu noktada yaptığımız araştırmalara göre, kurumun zararı işçi arkadaşlarımızdan rücu edilmiştir. Bu olay üzücü bir olaydır ancak münferit bir olaydır. Sendikamızı bağlayan bir olay gerçekleşmemiştir. Kişisel çıkarlar üzerine kurulmuş bir düzenektir. Sendikamıza bağlanması da bizi üzmüştür.

Bu tasvip ettiğimiz bir olay değildir. Genel Maden İşçileri Sendikası yıllardır ne devletine ne milletine zarar verecek hiçbir işin içine girmemiştir. Bu anlamda ismimizin geçmesini kabul etmiyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim