Trafodaki kıvılcımlar mahalleliyi tedirgin ediyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde mahallenin ortasından geçen yüksek gerilim hattı ve trafoda ortaya çıkan kıvılcımlar ise büyük tehlike oluşturuyor.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kavaklık Mahallesi Çayır Sokak’ta yer alan trafoda, 3 gündür ortaya çıkan kıvılcımlar mahalle halkını tedirgin ediyor.
Enerji kurumuna ihbarda bulunan mahalle sakinleri, ‘Arıza başvurusunun alındığı’ ve ‘ekiplerin sahaya yönlendirildiğine’ dair mesajlar gönderilmesine rağmen yetkililerin herhangi bir işlem yapmadıkları öğrenildi.
Çayır sokakta yaşayan bir vatandaş, trafoda yaşanan soruna değinerek 3 gündür hem yüksek ses hem kıvılcımların oluştuğunu ifade etti. Mahalle sakini, “Sokağımızda yer alan trafoda son günlerde oluşan kıvılcımlardan dolayı endişeliyiz. Özellikle gece 100’lük ampül gibi kıvılcımlar gözle görülüyor. Pazar gününden itibaren benim ve diğer arkadaşların ihbarda bulunmamıza rağmen dönüş olmadı. İhbarın alındığına dair mesajlar bize iletilse de trafoya bakım için herhangi bir ekip gelmedi. Bir can veya bir mal kaybı olduktan sonra önlem alınmasının kime faydası olacak. Bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Gündüzleri sokakta çocuklar oynuyor. Sürekli tedirginlik yaşıyoruz. Enerji kurumunun bir an önce bakım için adım atmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim