Kdz. Ereğli’de dün yapılan pandemi kurulu toplantısında koranavirüs ile mücadelede ilçedeki son durum ele alındı. İlçede son hafta itibariyle günlük pozitif vaka sayısının 45 civarında olduğu öğrenilirken entübe ve yoğun bakım hastalarının günlük 10 kişiyi geçmediği kaydedildi.  

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 31 Aralık Cuma günü Kaymakam Mehmet Yapıcı’nın başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla pandemi kurulu toplantısı yapıldığı öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre; koranavirüs ile mücadelede ilçedeki son durumun ele alındığı toplantıda son hafta itibariyle günlük pozitif vaka sayısının 45 civarında olduğu kaydedildi. 

Türkiye ortalamasına göre Ereğli’nin iyi durumda olduğu değerlendirilen toplantıda Aralık ayının ilk iki haftasında 35 olan günlük vaka sayılarının son haftalarda 45’e kadar çıktığı görüşüldü. 

Toplantıda, entübe ve yoğun bakım hastalarının özel hastaneler de dahil günlük 10 kişiyi  geçmediği değerlendirilerek rakamların günlük değişkenlik gösterebildiği konuşuldu. 

Aşılamada ise ilçede en az bir doz aşı olanlarının oranı yüzde 88, iki doz aşı olanların oranı ise yüzde 81 olarak ele alındı.

Editör: TE Bilişim