Karadeniz Ereğli Gençlik Platformu Başkanı Yiğitcan Yıldırım ve yönetimi, “Gençlik Buluşması” adı altında etkinlik düzenledi.
Etkinliğe; Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık ve yönetimi, Batı Karadeniz İnternet Gazetecileri ve Yazarları Cemiyeti Başkanı Sina Çıladır, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Şerif Partlak, CHP Belediye Meclis Üyeleri, İYİ Parti Gülüç Belde Başkanı Kadir Türkoğlu, İYİ Parti İlçe Sekreteri İzzet İyiol, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Batı Karadeniz Sorumlusu ve Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf Arslan ve Şube Başkanı Yeliz Özakın Armağan katıldı.
Atatürk’ün bilinmeyen fotoğrafları ile 18:30’da başlayan etkinlik, Halk Oyunları gösterisi ile devam etti.
Sonrasında sahneye davet edilen Başkan Posbıyık konuşma yapmak üzere kürsüye davet edildi.
Konuşmasında gençliğe ve Karadeniz Ereğli Gençlik Platformuna sonuna kadar destek vereceğini vurgulayan Başkan Posbıyık, yaptığı ve devam eden projelerini açıkladı.
SURVİVOR ALANI KURUYORUZ
“17 km uzunluğunda yürüyüş ve bisiklet yolu yaptık. Gerekli izinleri alabilirsek 24 km uzunluğunda tünellerinde olduğu bir bisiklet yolu yapmayı düşünüyoruz. Etrafına oturma yerleri yaptık. Gençler için yakında bir proje üretiyoruz. Erdemir sinemasının altında 6.5 dönüm araziye kafe-restorant yapıyoruz. Erdemir plajındaki aktiviteleri çoğaltmaya çalışıyoruz. Aqua Park’a da bir Survivor alanı yapmak istiyoruz. Artık buradan üniversiteli gençler gitmek istemeyecekler. Burger King’i getirdik, bir marka daha getireceğiz. Biz gençlerimizi sonuna kadar maddi ve manevi desteklemeye hazır olduğumuzu söylemek isterim.” Dedi.
Başkan Posbıyık’ın ardından KERGEP Başkanı Yiğitcan Yıldırım, açılış konuşmasını yaptı.
Karadeniz Ereğli Gençlik Platformu hakkında bilgi veren Başkan Yıldırım, gençlerin Kdz.Ereğli’de neler istediklerini sırası ile saydı.
AMFİ TİYATROMUZUN ELİMİZDEN ALINMASINI İSTEMİYORUZ
“Bizlere bu platformu kurmadan önce yapamaz-edemezsin gibi söylemlerle gelindi. Fakat bizler yapacağımızı pes etmeyeceğimizi söyledik. Paranız var mı, arkanız var mı, sağda solda adamınız var mı dediler. Bizim sağda solda adamımız yok. Fakat yakıldı, yıkıldı denilen ülkeyi tekrar ayağa kaldıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi mücadele azmimiz var. Ereğli sevdamız var. Ereğli’deki halk kütüphanesi bizler için yetersiz. Sahil kenarında gençler kapalı, hapishane benzeri bir alanda ders çalışmak zorunda bırakılıyor. Belediyemizin bu duruma çözüm bulmasını bekliyoruz. İlçe Spor Müdürlüğüne bağlı ‘Yelken İhtisas Kulübü’ zenginlerin hafta sonu tatil yaptığı bir yer haline gelmiştir. Bu duruma el atılmasını istiyoruz. Ereğli’de gençlerin sahilden başka gidecek yeri yok. Amfi tiyatromuzun ve sahilimizin elimizden alınmasını istemiyoruz!”
Başkanın bu konuşmasının ardından Belediye Başkanı Halil Posbıyık söz istedi ve Amfi tiyatro hakkında şu sözleri söyledi:
BİZ MÜSLÜMANIZ DEYİP MALI GÖTÜRMÜYORUZ
“Ereğli’de 239 tane dernek var. Buraya 9 tane yer gösterdik. Sahilimize yapmayın bu 9 yere yapın bizde yardım edelim dedik. Ama dinlemediler. Bizde Müslümanız ama biz Müslümanız deyip malı götürmüyoruz. Burada cami olsa ben şortla geçemem, genç kızlarımız geçemez. Ben burada festival yapamam. Ama lafa geldiği zaman yapın demekle olmaz. Bu 239 tane dernek itiraz için 10’ar kişi dilekçe verseydi 2390 tane itiraz olurdu. Fakat 600 kişi itiraz etti. Lafa geldiği zaman herkes yapın, edin diyor. Ama vatandaşlık görevi olması gerekiyor. Sizin de çaba göstermeniz gerekiyor. Eğer çaba olmazsa buraya 9 katlı camiyi kondururlar.” Dedi.
Ekinlik, konuşmaların ardından Ereğlili sanatçı Barış Çağlayan’ın sahne performansı ile devam etti. Hemen sonrasında ise Nevzat Göl ve Gönül Dostları konseri ile devam eden etkinliğin sonunda, ‘kaptaş’ çalınarak etkinlik sona erdi.

Editör: TE Bilişim