AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın Ak Parti’ye geçmesi yönünde teklif geldiği iddialarına yanıt verdi. Çolakoğlu Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz ile birlikte Çaycuma sokaklarında canlı yayındayken Halil Posbıyık’ın girişimlerde bulunduğunu belirterek;

“Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş’in o açıklamasını ispata davet etmek gerekir. Davet edildiyse bu daveti kimin yaptığını kendisi açıklaması gerekir. Partinin teşkilat organları vardır. İlçe başkanı il başkanı ve Cumhurbaşkanımız var. Bu bir süreçtir. Kim bu süreç içerisinde teklif getirdi ise çıkıp ‘Ben teklif ettim’ demesi gerekir. Bize bu şekilde bir olay gelmedi bu zamana kadar. Bu konuda Halil Bey’in bir girişimi olduğunu duyduk. Görüşmeler yaptığı bilgisi geldi. Konu bundan ibaret. Bundan bir adım ilerisi değil.” İfadelerini kullandı.

Halil Posbıyık’ın Ak Parti’ye geçmesini isteyip istemediği sorusuna ise Çolakoğlu şöyle yanıt verdi:
“Bizler bir seçime girdik. Bizim bir adayımız vardı ve karşımızda CHP’nin adayı olarak Halil Posbıyık seçimi kazandı. Seçim vaatlerini 2023-24’e kadar gerçekleştirebildiği kadarını gerçekleştirmesini temenni ederim. Bizim teşkilatlarımız çalışıyor. Bu benim karar verebileceğim bir olay değil. Partinin gerekli organları var. Bu organların karar vermesi gerekir”

Editör: TE Bilişim