Ereğli’de son dönem kurumlar - kişiler arasında yaşanan sürtüşmeler, görüş ayrılıkları ve basına yansıyan yansımayan polemikler geçmişte olduğu gibi ilçeye zaman kaybettirmeye devam ediyor. İlçede dikkat çeken çok önemli bir detay ise siyasette temsil boşluğu.

Son genel seçimlerde Ak Parti’nin Ereğli – Alaplı hattında aday göstermemesiyle başlayan dalgalanmalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ereğli mitingi ile durdurulmuş, Ereğli- Alaplı’dan alınan oylar ile Ak Parti yeniden 3 milletvekili çıkarmayı başarmıştı. 

Seçim sonrası üniversite, Erdemir’in yeni yatırımları, tersaneler ve daha pek çok konuda atılması beklenen adımların istenilen hızda ilerleyememesi nedeniyle kamuoyundan ve STK’lardan farklı tepkiler yükseliyor.

Kongreden kongreye ilçeye gelmekle eleştirilen Ak Parti Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar tepkilerin odağında bulunan üç isim. Üç Milletvekilinin; halkın, esnafın ve STK’ların taleplerini dinleyerek Ankara’ya en hızlı şekilde aktarmaları yönündeki beklentiler dikkat çekiyor. 

Son dönem Erdemir ile Ereğli Belediyesi arasında yaşanan polemiklerin ortak akıl ile çözümlenmesi gerektiği yönündeki görüşlere karşın belediye yönetiminin CHP’li Halil Posbıyık’ta olması nedeniyle Ereğli’nin cezalandırıldığı görüşünde olanlarda var.

Editör: TE Bilişim